Готуючи новорічний стіл, не забудьте про м’ясні вишуканості. Приготуйте апетитну курку фаршировану рисом, чорносливом і грибами і ваші близькі будуть просто у захваті!
Час приготування курки фаршированої рисом – 2 години
Інгредієнти: |
- Курка – 1 шт
- Рис “Відбірний” ТМ “Жменька” – 2/3 склянки
- Чорнослив – 100 г
- Печериці – 100 г
- Заморожена cпаржева квасоля – 100 г
- Сіль
- Перець
- Паприка
- Куркума
- Рослинна олія
|
Як приготувати курку фаршировану рисом
 |
1. Рис довгозернистий “Відбірний” ТМ “Жменька” промиваємо в холодній воді і відварюємо до напівготовності в підсоленій воді. Чорнослив запарюємо, зливаємо воду, просушуємо, нарізаємо шматочками. Змішуємо рис з чорносливом. Трохи солимо. |
 |
2. Курку промиваємо, просушуємо. Змішуємо спеції і прянощі з олією і натираємо ними курку. Фаршируємо тушку рисом з чорносливом. Зашиваємо курку або скріплюємо зубочистками, солимо і перчимо. Гриби чистимо і розрізаємо навпіл, квасолю розморожуємо. |
 |
3. Викладаємо курку у форму, змащену олією. Навколо розподіляємо гриби, квасолю і збризкуємо їх рослинною олією. Запікаємо при температурі 180°С протягом 1,5 годин. Подаємо з листям салату і помідорами черрі. |
Смачного!