Другі страви

Фарширована курка без кісток

Запечена курка в духовці – це страва, рецептів якої існує величезна кількість. А як зробити фаршировану курочку без кісток – дізнайтеся в рецепті…

Інгредієнти:
  • Ціла невелика курка – 1 шт.
  • Рис довгозернистий ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Фарш (будь-який) – 300 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Гриби мариновані – 1 баночка
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.

Як приготувати фаршировану курку без кісток

1. Курячу тушку обробляємо, видаливши з неї каркас. Від грудинки відрізаємо невеликі смужки м’яса і перекладаємо їх на місце з’єднання курячих ніжок з грудинкою, де залишиться тільки шкіра. Додаємо сіль, перець, спеції за смаком рівномірно по всій курочці.

2. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.

3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на сковорідці в рослинній олії. Коли цибуля зарум’яниться, додаємо до неї гриби без рідини, перемішуємо.

4. В окремій мисочці змішуємо інгредієнти: фарш, рис і обсмажену цибулю з грибами. Додаємо сіль і перець, добре перемішуємо.

5. Курку начиняємо фаршем, скріплюємо краї дерев’яними паличками. Потім тушку обмащуємо майонезом, викладаємо на застелене пергаментним папером деко і випікаємо в розігрітій до 180ºС духовці 1,5-2 години.

Смачного!