Десерти

Десерт з гречкою

Дуже оригінальний і незвичайний десерт з гречкою, що поєднує в собі гречану крупу, фрукти і прянощі – це гречка з фініками і апельсинами.

Інгредієнти:
  • Крупа Гречана Ядриця ТМ “Жменька” – 200 г
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Апельсини – 1 шт.
  • Фініки – 150 г
  • Мед – 60 г
  • Вода – 400 мл
  • Гвоздика – 12 шт.
  • Насіння фенхелю – 0,5 ч.л.
  • Цедра апельсина – 5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Як приготувати десерт з гречкою

1. Гречану крупу ТМ “Жменька” промиваємо в холодній воді.

2. Фініки очищаємо від кісточок і подрібнюємо на невеликі шматочки.

 

3. У каструлі з товстим дном розігріваємо олію на середньому вогні. Додаємо фініки, гвоздику, насіння фенхелю і готуємо 3 хвилини для розкриття аромату прянощів.
4. У каструлю засипаємо промиту гречку і заливаємо киплячою водою. Збільшуємо до максимуму вогонь і доводимо воду в каструлі до кипіння. Додаємо сіль, робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин
5. Натираємо цедру апельсина. З самого фрукта знімаємо шкірку. Половину апельсина поділяємо на часточки. З другої половинки видавлюємо сік і змішуємо його з медом.
6. Цедру відправляємо до гречаної каші і перемішуємо.
7. Гречану кашу викладаємо на блюдо, зверху прикрашаємо часточками апельсина і поливаємо медово-апельсиновою заправкою.

Смачного!