У користі рису для організму складно засумніватися. Вчені з’ясували, що у людей, які регулярно вживають рис, рідше зустрічаються хронічні захворювання, вони менше за інших страждають від хвороб серця і розладів травлення. Також рис рекомендований для профілактики раку.
Клітковина і крохмаль, які входять до складу рисових зерен, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, позитивно діють при гастритах і виразці шлунка.
Рис є джерелом декількох вітамінів групи В, які є важливими елементами в процесі перетворення організмом людини поживних речовин в енергію. Крім того, рис багатий складними вуглеводами, які забезпечують довготривалий приплив енергії в м’язові тканини організму.
Рис не містить солі
Рис – це культура, яка не містить солі, тому рис можна вживати людям із серцево-судинними та нирковими захворюваннями. Він також містить багато калію, який нейтралізує дію солі, що потрапляє в організм людини з іншими продуктами харчування. У рисі знаходяться такі корисні речовини як залізо, цинк, йод, фосфор і кальцій. До складу рисових зерен входять вісім найважливіших амінокислот, які потрібні людському організму для створення нових клітин.
Важливий той факт, що в рисі, на відміну від інших злаків, не міститься глютену – рослинного білка, який викликає алергічну реакцію у деяких людей. Рис містить лецитин, відомий активатор мозкової діяльності, олігосахарид, який відновлює кишечник, і гамма аміномасляну кислоту, яка допомагає стабілізувати кров’яний тиск.
Корисний рис і для набуття стрункості. Він не збуджує шлункову секрецію і майже не містить солі. Однак слід знати міру в прийомі рису, адже в ньому міститься мало натрію, який повинен утримувати рідину в організмі.
Сортів рису безліч. Однак тільки рис ТМ “Жменька” проходить комп’ютерний контроль якості на кожному етапі виробництва і зберігає максимум корисних речовин. Вибирайте корисний і смачний рис ТМ “Жменька” >>>