Як стверджують прихильники рисової дієти, дотримуючись її можна не тільки схуднути, але і очистити організм від шлаків і токсинів. Адже в її основі – злак – нешліфований рис, відомий своїми абсорбуючими речовинами. Рис здатний абсорбувати і виводити з організму солі, шлаки, інші шкідливі речовини. Худнути на ньому не тільки корисно, але і смачно …
Головне правило цієї дієти – нешліфований рис потрібно готувати і споживати без солі і спецій. Тривалість рисової дієти розрахована від 3 до 14 днів.
Продукти для рисової дієти
Вода. Ваш ранок повинен починатися з випитої склянки води, або трав’яного чаю. В день ви повинні випивати не менше 1,5-2 літрів між прийомами їжі.
Нешліфований рис. В день вам необхідно з’їдати три порції нешліфованого рису, 1 порція = 60 г сирого рису.
Фрукти й овочі. 100 г фруктів чи сухофруктів, 300-400 г овочів
Олія. 1 ст.л. нерафінованої оливкової олії, і трохи натурального оцту. Для заправки салатів використовуйте яблучний або винний оцет, а також нерафіновану або горіхову олію.
Бульйон. Основу дієти складає овочевий бульйон. Його рецепт простий:
Порізати кубиками 300 г овочів (морква, цибуля порей, корінь селери, невелика цибулька, маленька картоплина, трохи капусти і будь-які інші овочі). Залити 1 л води, довести до кипіння і варити на повільному вогні приблизно півгодини. Наприкінці варіння або вже в готовий бульйон додати зелень (петрушку, кріп, розмарин, зелену цибулю, чебрець, базилік). Процідити, остудити під кришкою, поставити в холодильник.
Програма очищення організму рисом
Понеділок
Сніданок – яблуко, нешліфований рис з невеликою кількістю тертої цедри лимона і кількома краплями лимонного соку.
Обід – овочевий бульйон, салат із зеленого салату або стебел селери із зеленою цибулею, заправлений якісним оцтом і нерафінованою оливковою олією, рис з городньою зеленню, заправлений 1 ч.л. нерафінованої оливкової олії.
Вечеря – овочевий бульйон, рис з морквою і кабачком (або коренем селери), приготованими на пару.
Вівторок
Сніданок – апельсин, рис з невеликою кількістю тертої цедри апельсина і 1 ч.л. сметани.
Обід – овочевий бульйон з вареними овочами і порцією нешліфованого рису.
Вечеря – овочевий бульйон з вареними овочами і порцією коричневого рису.
Середа
Сніданок – груша, рис, посипаний корицею.
Обід – овочевий бульйон, салат з огірків, заправлений якісним оцтом і нерафінованою оливковою олією, рис із 150 г свіжих печериць, очищених, порізаних і обсмажених на оливковій олії.
Вечеря – овочевий бульйон, рис з капустою брокколі, приготованою на пару.
Четвер
Сніданок – фруктовий салат з 1-2 ст.л. рисових пластівців, рис з молоком або вершками.
Обід – овочевий бульйон, редис з листям зеленого салату, рис з морквою, приготованою на пару.
Вечеря – овочевий бульйон, рис з петрушкою і щіпкою насіннячок соняшнику.
П’ятниця
Сніданок – нешліфований рис з виноградом або родзинками і 1 ч.л. тертого мигдалю.
Обід – овочевий бульйон, рис з великою кількістю зелені і приготованими на пару овочами з 1 ст.л. нерафінованої оливкової олії.
Вечеря – овочевий бульйон, рис, заправлений столовою ложкою подрібнених волоських горіхів, 2 ст.л. зеленої цибулі і 2 ст.л. тертого кореня селери або петрушки. Шпинат, приготовлений на пару.
Субота
Сніданок – нешліфований рис + 2 фініки, 4 волоських горіха, 1-2 ягоди інжиру і 1 порізана груша.
Обід – овочевий бульйон, рис з сирими овочами (огірком, солодким перцем, м’ятою і 1 ст.л. нерафінованої оливкової олії).
Вечеря – овочевий бульйон, рис з 1-2 яблуками, порізаними тонкими скибочками, 1 ст.л. вершків або сметани і 1/2 ч.л меду.
Неділя
Сніданок – нешліфований рис з яблуком і грушею, порізаними кубиками, заправлений декількома краплями лимонного соку і 1 ч.л. меду, 1/2 порції йогурту.
Обід – овочевий бульйон, порція зеленого салату, рис з одним помідором і зеленою квасолею, звареною на пару.
Вечеря – овочевий бульйон, рис з кабачками, звареними на пару, 1 ч.л. нерафінованої оливкової олії, 5 оливок, базилік.
У даній дієті нешліфований рис можна замінити диким рисом або сумішшю рису дикий з нешліфованим.