Суп з фрикадельками неймовірно популярний у всьому світі. У різних кухнях світу його готують трохи по-різному. ТМ Жменька дізналася рецепт грецького супу з фрикадельками, званого «юварлак’я», і з задоволенням ділиться з Вами цим цікавим рецептом …
Інгредієнти: |
|
Як приготувати суп з фрикадельками
1. Готуємо фрикадельки: для цього в мисці змішуємо фарш, сирий рис Довгозернистий ТМ «Жменька», 1 дрібно нарізану цибулину, 1 яйце, сіль, перець і зелень. Добренько все перемішуємо. З отриманої суміші формуємо фрикадельки розміром з волоський горіх.
2. В розігрітій каструлі обсмажуємо спочатку дрібно нарізану цибулину на рослинній олії, потім додаємо моркву (також дрібно нарізану).
3. Заливаємо в каструлю гарячу воду і після закипання відправляємо в неї фрикадельки. Доводимо до кипіння і залишаємо проварюватися 20 хвилин на слабкому вогні.
4. В цей час готуємо заправку-соус. Для цього збиваємо окремо яєчні жовтки і білки. В жовтки додаємо сік лимона, і з’єднуємо білки з жовтками. Перемішуємо всю суміш і поступово всипаємо в неї борошно, не припиняючи помішування.
5. В заправку-соус додаємо декілька столових ложок бульйону з каструлі, щоб її прогріти і щоб яєчні білки не згорнулися. Потім заливаємо всю суміш дуже обережно в суп, акуратно перемішуючи. Залишаємо на слабкому вогні на 2 хвилини і вимикаємо вогонь.
Смачного!