Первые блюда

Суп з фрикадельками

Суп с фрикадельками

Суп з фрикадельками неймовірно популярний у всьому світі. У різних кухнях світу його готують трохи по-різному. ТМ Жменька дізналася рецепт грецького супу з фрикадельками, званого “юварлак’я”, і з задоволенням ділиться з Вами цим цікавим рецептом …

Інгредієнти:
  • М’ясний фарш – 250 г
  • Рис Довгозернистий ТМ “Жменька” – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Вода – 1,5 л
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень петрушки – 1 пучок
  • Рослинна олія (краще оливкова) для смаження
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати суп з фрикадельками

1. Готуємо фрикадельки: для цього в мисці змішуємо фарш, сирий рис Довгозернистий ТМ “Жменька”, 1 дрібно нарізану цибулину, 1 яйце, сіль, перець і зелень. Добренько все перемішуємо. З отриманої суміші формуємо фрикадельки розміром з волоський горіх.

2. В розігрітій каструлі обсмажуємо спочатку дрібно нарізану цибулину на рослинній олії, потім додаємо моркву (також дрібно нарізану).

3. Заливаємо в каструлю гарячу воду і після закипання відправляємо в неї фрикадельки. Доводимо до кипіння і залишаємо проварюватися 20 хвилин на слабкому вогні.

4. В цей час готуємо заправку-соус. Для цього збиваємо окремо яєчні жовтки і білки. В жовтки додаємо сік лимона, і з’єднуємо білки з жовтками. Перемішуємо всю суміш і поступово всипаємо в неї борошно, не припиняючи помішування.

5. В заправку-соус додаємо декілька столових ложок бульйону з каструлі, щоб її прогріти і щоб яєчні білки не згорнулися. Потім заливаємо всю суміш дуже обережно в суп, акуратно перемішуючи. Залишаємо на слабкому вогні на 2 хвилини і вимикаємо вогонь.

Смачного!

Назад к списку