Закуски

М’ясний рулет з рисом і чорносливом

Смачний та ароматний м’ясний рулет можна не тільки купити в магазині. Його легко приготувати самостійно, підібравши інгредієнти для начинки на власний розсуд. Як один з найбільш популярних, ми вибрали м’ясний рулет з рисом і чорносливом…

Інгредієнти:
  • Свиняча шийка – 1,5 кг
  • Довгозернистий рис ТМ «Жменька» – 0,3 склянки
  • Чорнослив без кісточок – 50 г
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати м’ясний рулет з рисом і чорносливом

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Чорнослив замочуємо в гарячій воді, щоб він набряк.

3. Шматок м’яса промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Потім надрізаємо його вздовж і розкриваємо як книгу. Вкриваємо харчовою плівкою і гарненько відбиваємо.

4. Пласт м’яса солимо і перчимо, викладаємо на нього відварений рис і чорнослив, посипаємо корицею. Потім згортаємо рулет і обв’язуємо кулінарним шпагатом.

5. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо м’ясний рулет з усіх боків до рум’яності. Потім перекладаємо його у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 1 годину. Час від часу поливаємо рулет соком, який виділяється.

6. Після готовності м’ясний рулет виймаємо з духовки і накриваємо фольгою на 10-15 хвилин, щоб він настоявся. Потім розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.

Смачного!