Все геніальне просто, і підтвердження цієї істини зустрічаються на кожному кроці. Наприклад, унікальний французький торт “Татен”. Яблука, запечені під тістом, набувають абсолютно особливого смаку, а тісто, в свою чергу, чудово просочується фруктовим паром.
Інгредієнти: |
Листкове тісто з цілозерного борошна:
Для начинки:
|
Як приготувати яблучний перевертень
1. У підсолене цілозерне пшеничне борошно поступово влийте воду, добре вимішуючи тісто. Залиште його на 5 хвилин. Потім розкачайте, в центр покладіть розм’якшене вершкове масло, складіть вчетверо, знову розкачайте, потім складіть втричі, розкачайте (зробіть так 5-6 разів), посипте злегка борошном і помістіть на 20 хвилин в прохолодне місце. Тісто для випічки готове.
2. Густо змастіть маслом і рівномірно посипте цукром форму для торта (діаметром 24 см, з високим бортиком). Очистіть і наріжте четвертинками яблука, видаливши серцевину. Викладіть їх бочком на дно форми як можна щільніше, поставте на слабкий вогонь на 10-15 хвилин, спостерігаючи за процесом карамелізації. Потім помістіть в духовку на 15 хвилин при температурі 180-200°С.
3. Вийміть форму з духовки – нехай остигає. Розкачайте тісто до потрібного розміру (трохи більше форми), накрийте яблука і злегка притисніть краї. Проколіть в декількох місцях вилкою, після чого відправте торт в духовку ще на 15 хвилин. Перш ніж перевертати готовий “Татен” на блюдо, дайте йому кілька хвилин постояти. Переворот виконуйте якнайшвидше і обов’язково в рукавичках.
Смачного!