Випічка

Яблучний перевертень

Все геніальне просто, і підтвердження цієї істини зустрічаються на кожному кроці. Наприклад, унікальний французький торт “Татен”. Яблука, запечені під тістом, набувають абсолютно особливого смаку, а тісто, в свою чергу, чудово просочується фруктовим паром.

Інгредієнти:
Листкове тісто з цілозерного борошна:
  • Жорнове цілозерне борошно Пшеничне ТМ “Жменька” – 500 г
  • Вершкове масло – 500 г
  • Вода  – 1 склянка
  • Трохи солі
Для начинки:
  • Яблука – 1 кг
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 125 г

Як приготувати яблучний перевертень

1. У підсолене цілозерне пшеничне борошно поступово влийте воду, добре вимішуючи тісто. Залиште його на 5 хвилин. Потім розкачайте, в центр покладіть розм’якшене вершкове масло, складіть вчетверо, знову розкачайте, потім складіть втричі, розкачайте (зробіть так 5-6 разів), посипте злегка борошном і помістіть на 20 хвилин в прохолодне місце. Тісто для випічки готове.

2. Густо змастіть маслом і рівномірно посипте цукром форму для торта (діаметром 24 см, з високим бортиком). Очистіть і наріжте четвертинками яблука, видаливши серцевину. Викладіть їх бочком на дно форми як можна щільніше, поставте на слабкий вогонь на 10-15 хвилин, спостерігаючи за процесом карамелізації. Потім помістіть в духовку на 15 хвилин при температурі 180-200°С.

3. Вийміть форму з духовки – нехай остигає. Розкачайте тісто до потрібного розміру (трохи більше форми), накрийте яблука і злегка притисніть краї. Проколіть в декількох місцях вилкою, після чого відправте торт в духовку ще на 15 хвилин. Перш ніж перевертати готовий “Татен” на блюдо, дайте йому кілька хвилин постояти. Переворот виконуйте якнайшвидше і обов’язково в рукавичках.

Смачного!