Випічка

Печиво валентинка

Спечіть для своїх коханих смачні і корисні «валентинки» – красиве, смачне й ароматне печиво у вигляді сердечок. Така святкова випічка стане смачним освідченням у коханні в День святого Валентина. А для того, що б ваше признання стало ще й корисним використовуйте багате на вітаміни і клітковину цілозерне борошно.

Інгредієнти:
  • Борошно цілозерне жорнове органічне Пшеничне ТМ “Жменька” – 250 г
  • Вершкове масло- 170 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт
  • Мигдаль мелений – 250 г
  • Цедра лимона терта – 0,5 ч.л.
  • Ваніль, кориця, сода на кінчику ножа

Прикраса:

  • Варення або джем
  • Цукрова пудра на посипку

Інвентар:

  • Маленький ніж, пергамент, трафарет або формочки

Як приготувати печиво валентинка

1. У вершкове масло кімнатної температури додаємо цукор і перемішуємо все блендером. Додаємо яйце, ваніль, цедру лимона, ще раз все перемішуємо і поступово всипаємо мелені горіхи.

2. Змішуємо цілозерне жорнове органічне пшеничне борошно ТМ “Жменька”

з корицею і содою і починаємо замішувати тісто (замішувати тісто потрібно поступово, тому що борошна може знадобитися і трохи більше).

3. Тісто тонко розгортаємо між двома листами пергаменту. Потім разом з пергаментом відправляємо його в морозилку на 5-10 хвилин, щоб воно не було таким м’яким.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Поки вона розігрівається – нарізаємо з тіста сердечка. Якщо у вас немає формочок, просто заготовте трафарет, і за допомогою тонкого ножа обведіть серця (одне суцільне, інше з виїмкою).

5. Випікаємо наше печиво серця на силіконовому килимку або пергаменті близько 15 хвилин.

6. На суцільне серце наносимо варення або джем, потім закриваємо іншою частиною печива.

7. Зверху печиво-валентинки присипаємо цукровою пудрою. І ще раз наносимо варення в маленьке сердечко.

Смачного!