Спечіть для своїх коханих смачні і корисні «валентинки» – красиве, смачне й ароматне печиво у вигляді сердечок. Така святкова випічка стане смачним освідченням у коханні в День святого Валентина. А для того, що б ваше признання стало ще й корисним використовуйте багате на вітаміни і клітковину цілозерне борошно.
Інгредієнти: |
Прикраса:
Інвентар:
|
Як приготувати печиво валентинка
1. У вершкове масло кімнатної температури додаємо цукор і перемішуємо все блендером. Додаємо яйце, ваніль, цедру лимона, ще раз все перемішуємо і поступово всипаємо мелені горіхи.
2. Змішуємо цілозерне жорнове органічне пшеничне борошно ТМ “Жменька”
з корицею і содою і починаємо замішувати тісто (замішувати тісто потрібно поступово, тому що борошна може знадобитися і трохи більше).
3. Тісто тонко розгортаємо між двома листами пергаменту. Потім разом з пергаментом відправляємо його в морозилку на 5-10 хвилин, щоб воно не було таким м’яким.
4. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Поки вона розігрівається – нарізаємо з тіста сердечка. Якщо у вас немає формочок, просто заготовте трафарет, і за допомогою тонкого ножа обведіть серця (одне суцільне, інше з виїмкою).
5. Випікаємо наше печиво серця на силіконовому килимку або пергаменті близько 15 хвилин.
6. На суцільне серце наносимо варення або джем, потім закриваємо іншою частиною печива.
7. Зверху печиво-валентинки присипаємо цукровою пудрою. І ще раз наносимо варення в маленьке сердечко.