Салати

Салат з рисом, куркою і овочами

Салат с рисом, курицей и овощами

Салати заслуговують особливої ​​уваги кожної господині. Восени можна робити їх з буряком, морквою, горіхами, болгарським перцем, багатьма видами грибів, сиром і рисом. Саме такий легкий, але надзвичайно корисний салат з рису допоможе вам забезпечити запас сил і здоров’я на всю зиму.

Інгредієнти
  • 250 г рису Пропарений Gold ТМ «Жменька»
  • 1 куряче філе
  • 1 лимон
  • 2–3 стебла селери
  • 1 велика ялтинська цибулина
  • 1 перець чилі
  • Рослинна олія для смаження
  • 6 ст.л. оливкової олії
  • Сіль, перець за смаком
  • Каррі за смаком
  • Зелень для прикраси

Як приготувати салат з рисом, куркою і овочами

1. Залийте рис «Пропарений» Gold ТМ «Жменька» трьома склянками води, додайте 1 ч.л. солі і відваріть до готовності.

2. Куряче філе промийте, обсушіть серветкою і розріжте на два пласти. Обсмажте курку з двох сторін на сковороді з розігрітим рослинним маслом. Готову курку викладіть на серветку, щоб видалити зайве масло. Дайте м’ясу охолонути, потім наріжте його невеликими кубиками.

3. Стебла селери промийте під проточною водою і наріжте невеликими шматочками. Солодку червону цибулину очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Помістіть овочі в салатник і додайте до них рис з куркою. Приправте дрібно нарізаним і очищеним від насіння гострим перцем чилі.

4. Лимон розріжте на дві половинки і видавіть з них сік. До соку додайте 6 ст.л. оливкової олії. Приправте суміш сіллю, меленим перцем і каррі. Гарненько перемішайте і заправте отриманою сумішшю рис з куркою і овочами. Прикрасьте салат зеленню.

Смачного!