Перші страви

Суп-пюре з гороху

Суп из гороха

Легкий і ніжний суп-пюре з гороху із захопливим ароматом бекону.

Як приготувати суп-пюре з гороху

1. Горох ТМ «Жменька» заливаємо водою (близько 1,5 л) і замочуємо приблизно на 5 годин. Потім у цій же воді відварюємо горох до готовності – 50-60 хвилин.

2. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Пасеруємо їх разом на вершковому маслі. Додаємо моркву і цибулю до гороху за 15 хвилин до готовності.

3. Бекон нарізаємо кубиками і обсмажуємо у вершковому маслі.

4. Горох з овочами разом з рідиною ретельно розминаємо товкачиком або блендером до консистенції пюре.

5. Переливаємо назад в каструлю, додаємо обсмажений бекон і доводимо до кипіння.

Час приготування –  1 год 45 хв. (+5 год замочування)
Інгредієнти:
  • Горох колотий ТМ «Жменька» — 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морквина — 1 шт
  • Бекон (або грудинка) — 300 г
  • Масло вершкове (за смаком)
  • Сіль (за смаком)
Назад до списку