Другі страви

Каша з пшоняних пластівців

Пшоняні пластівці з’явилися на ринку не так давно, і свою популярність тільки починають набирати. Найпростіше, що можна з них приготувати – це корисну і смачну кашу з пшоняних пластівців

Інгредієнти:
На 2 порції
  • Пластівці Пшоняні Органічні ТМ «Жменька» – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Сіль, цукор – за смаком
  • Вершкове масло – 1-2 ч.л.
  • Ягідний джем – 2 ст.л.

Як приготувати каша з пшоняних пластівців

1. У каструльку вливаємо молоко. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

2. Як тільки закипить – вимикаємо вогонь і додаємо сіль і цукор. Гарненько розмішуємо до повного розчинення.

3. У каструльку засипаємо пшоняні пластівці ТМ «Жменька», гарненько їх перемішуємо з рідиною.

Порада! Для приготування пшоняної каші можна скористатися як крупою (пшоном), так і пшоняними пластівцями. Причому останні мають явну перевагу над крупою завдяки тому, що готуються рекордно швидко – всього 3-5 хвилин запарюються! У той час як класичне пшоно вимагає замочування і тривалого приготування в силу своєї твердості

4. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 3-5 хвилин. Потім додаємо вершкове масло і перемішуємо. Зверху на кашу викладаємо ягідний джем. Корисна і смачна пшоняна каша готова!

Порада! При бажанні джем можна замінити варенням, сухофруктами. А цукор – медом або сиропом

Смачного!