Другі страви

Іранський тах-чин

Страви з рису вже давно стали звичними на нашому столі. Але приготувавши, наприклад, іранський тах-чин, ви все одно зможете здивувати своїх гостей і близьких.

Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 6

Інгредієнти:
  • 500 г рису «Добірна» ТМ «Жменька»
  • 3 яйця
  • 150 мл рослинного масла
  • 2 цибулини
  • 300 мл йогурту
  • курка сіль

Як приготувати іранський тах-чин

1) Замочи рис в теплій воді з сіллю на 2 години. Після чого добре промий. Наріж цибулю і обсмаж в олії. Зніми шкіру з курки, поріж і обсмаж з цибулею. Додай трохи води і туши до готовності. Видали кістки.
2) Відвари рис до напівготовності. Розчини шафран в 1/2 ст. гарячої води, додай сіль, перець і яєчні жовтки, масло в йогурт і перемішай.
3) Вилий в посуд з товстими стінками 5 ложок йогуртовой суміші і виклади туди 1/3 рису. Зверху – курку з цибулею. Знову залий йогуртом. Повтори 3 шари. Зверху полий маслом. Запікай тах-чин в духовці при t 200 ° C протягом 2 год. Подаючи, переверни страву скоринкою вгору.

Смачного!


Відбірний рис ТМ Жменька 

Це бездоганний довгозернистий рис. Унікальність цього рису полягає в тому, що після додаткового відбору залишаються тільки цілі зерна одного розміру. Звідси і назва – «Відбірний». Зерна після приготування завжди розсипчасті і цілі.