Другі страви

Дієтичний плов

Диетический плов

Справжній король східних страв – золотистий і ароматний дієтичний плов! Протягом століть кожен народ вносив свої зміни в його приготування. Ми ж пропонуємо вам не тільки смачний, але і корисний дієтичний рецепт плову.

Час приготування дієтичного плову – 40-50 хвилин
Інгредієнти:
  • Куряче філе – 2-3 шт
  • Пропарений рис ТМ “Жменька” – 200 г
  • Невелика морква – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Курага – 50 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Щіпка сушеного барбарису
  • Щіпка зіри
  • Сіль, перець — за смаком
  • Мигдаль – 30 г, палочка кориці і лавровий лист (для прикраси)

Як приготувати дієтичний плов

1. У глибокій каструлі з товстими стінками або чавунній сковороді розігріваємо олію, додаємо барбарис і зіру, обсмажуємо. Кладемо туди ж нарізану дрібними кубиками цибулю і тушкуємо до золотистого кольору.

2. Додаємо нарізану соломкою моркву і подрібнену курагу, тушкуємо до м’якості. Відправляємо в ємність нарізане великими шматками філе, злегка обсмажуємо.

3. Засипаємо промитий пропарений рис ТМ “Жменька” і заливаємо його чашкою киплячої води, щоб покрити вміст каструлі. Зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою, поки рис не приготується.

4. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву підсмаженим мигдалем, паличкою кориці і лавровими листочками.

Смачного!