Десерти

Як приготувати ліниві вареники

Для багатьох з нас ліниві вареники з сиром – це смак дитинства. Так чому б не порадувати себе і не приготувати такі прості і смачні ласощі? Рецепт прямо перед Вами!

Інгредієнти:
  • Нежирний сир (не вологий) – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 2-3 ст.л.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка
  • Борошно – для присипки столу

Як приготувати ліниві вареники

1. У мисочку викладаємо сир, вбиваємо в нього яйце, засипаємо цукор і манку ТМ «Жменька». Все перемішуємо до однорідності.

2. Поверхню столу посипаємо борошном і викладаємо на неї половину тіста. Скачуємо його в ковбаску діаметром 2-5 см. Потім повторюємо процедуру з другою половиною тіста.

3. У каструлі доводимо до кипіння 1,5-2 л води і солимо за смаком. «Ковбаски» з тіста нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо їх в киплячу воду. Як тільки ліниві вареники почнуть спливати – виймаємо їх шумівкою і перекладаємо в тарілки для подачі.

4. Ліниві вареники подаємо до столу зі сметаною, варенням або згущеним молоком.

Смачного!