Десерти

Млинці з гречаною мукою та чорницею

Млинці бувають різні: тонкі, товсті або з гречаним борошном;) Саме всім знайома гречка може надати млинцям такий неймовірно приголомшливий смак. Готувати такі ласощі дуже просто! Подавайте гречані млинці з ягодами – тоді ви точно зможете збожеволіти від смаку цієї страви!

Час приготування: 30 хвилин 

Порцій: 6

Інгредієнти:
  • 170 г пшеничного борошна
  • 95 г гречаної крупи ТМ «Жменька»
  • 1,5 ч.л. розпушувача тіста
  • 1,5 ч.л. соди
  • 0,25 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 600 мл кислого молока (можна змішати 585 мл молока + 3 ч.л. яблучного оцту)
  • 30 мл рослинного масла без запаху + масло для змазування сковороди
  • 100 г чорниці або інших ягід

Як приготувати млинці з гречаною мукою та чорницею

1. Гречану крупу ТМ «Жменька» подрібнити на кавомолці.

2. Змішати подрібнену гречку, тобто отримане гречане борошно та пшеничне борошно. Додати розпушувач, соду та сіль. Окремо змішати яйця, кисляк і 30 мл олії.

3. Додати рідкі інгредієнти до сухих і перемішати до з’єднання компонентів (не вимішувати). Акуратно вмішати чорницю.

4. Розігріти велику сковороду на середньому вогні. Злегка змастити маслом. Випікати млинчики близько 2 хвилин на одній стороні до тих пір, поки на поверхні не з’явиться багато бульбашок, потім перевернути млинці та випікати ще 1-2 хвилини на іншій сковороді.

Млинці з гречаною мукою і чорницею готові!

Смачного