Другі страви

Плов з овочами і морепродуктами

Така національна страва, як плов, пізнала безліч експериментів, інгредієнтів, способів приготування… Плов – універсальна страва, може стати відмінним варіантом сімейного обіду або ж прикрасити ваш святковий стіл.

Інгредієнти:
  • Рис Супер Басматі ТМ “Жменька” – 200 г
  • Морепродукти (суміш) – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина  – 1 шт.
  • Зелений горошок – 100 г
  • Часник – 1 головка
  • Корінь селери – 50 г
  • Корінь петрушки – 50 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Спеції: сіль, перець чорний, мускатний горіх

Як приготувати плов з овочами і морепродуктами

1. Селеру, моркву і петрушку очищаємо і нарізаємо на невеликі кубики. Суміш морепродуктів можна не розморожувати.

2. Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками, часник поділяємо на зубчики, чистити їх не потрібно.

3. Прожарюємо оливкову олію, до того моменту коли над олією з’явиться білий димок і почується потріскування. Додаємо нарізані овочі (цибулю, моркву, селеру, петрушку) і обсмажуємо на великому вогні, помішуючи. Додаємо зубчики часнику.

4. Коли овочі, особливо цибуля, стануть м’якими – додаємо зелений горошок. Тушкуємо все під кришкою на невеликому вогні, поки всі овочі не стануть м’якими, а горошок повинен стати абсолютно м’яким. Солимо, перчимо і додаємо дрібку тертого мускатного горіха.

5. Викладаємо заморожені морепродукти і тушкуємо все під кришкою протягом 10-12 хвилин. У страву ніяка рідина не додається. Овочі дадуть достатньо велику кількість вологи, достатню для готування.

6. Поки гасяться овочі та морепродукти, зваримо рис. Рис басматі варимо до готовності, як вказано на упаковці. Тонкі зерна рису Супер Басматі ТМ “Жменька” після приготування подовжуються в 2 рази, при цьому не змінюючись в ширину! На відміну від звичайних видів рису, природний аромат довгих і тонких зерен рису Супер Басматі додає страві абсолютно вишуканий і незабутній смак. Завдяки цим властивостям рису басматі, плов виходить ідеально розсипчастим і дуже ароматним.

 7. Готовий розсипчастий рис викладаємо в ємність з овочами і морепродуктами, перемішуємо і даємо пропаритися на маленькому вогні під кришкою 5 хвилин.

8. Краще всього подавати гарячим.

Смачного!