Користь для здоров'я

Рецепти Смузі на сніданок

Смузі – це густий холодний напій однорідної структури, який готується в блендері шляхом змішування різних інгредієнтів. Про рецепти смузі на сніданок – читайте далі …

Зародившись в середині минулого століття, Смузі знайшов широку популярність серед прихильників правильного харчування та здорового способу життя.

Користь смузі для здоров’я

  • напій готується з корисних інгредієнтів: фруктів, овочів, кисломолочних продуктів (кефір, йогурт), зеленого чаю, різних трав’яних настоїв, сиропів, горіхів, круп, пластівців, меду і так далі;
  • в ньому зберігаються вітамінні й мінеральні з’єднання, а також харчові волокна його інгредієнтів. Смузі не проходить термічну обробку і призначений до вживання відразу ж після приготування. Це означає, що зберігається вся природна користь його складових;
  • в напій не додаються будь-які хімічні речовини;
  • завдяки наявності різних інгредієнтів і густій консистенції, Смузі здатний не просто перебити голод, а дійсно наситити організм поживними речовинами, які принесуть тільки користь всім системам організму і не вплинуть на фігуру. Тому Смузі заслужено вважається смачним і корисним сніданком, прекрасним перекусом протягом дня, і навіть легкою вечерею!

Рецепти приготування смузі

Тут все просто: потрібно завантажити в блендер всі необхідні інгредієнти, збити все до отримання однорідної консистенції і перелити в келих. І Смузі готовий!

Порада! Інгредієнти для Смузі краще використовувати охолоджені, це сприяє збереженню всіх вітамінів і мінералів. Якщо ж можливості попередньо охолодити інгредієнти немає, можна просто додати кілька кубиків льоду в блендер перед змішуванням.

Нижче представлена ​​підбірка різних Смузі, які ідеально підходять для корисного сніданку або перекусу:

Бананово-вівсяний Смузі

Інгредієнти на 1 порцію:

Банан – 1 шт.
Пластівці Вівсяні Органічні ТМ «Жменька» – 2 ст.л.
Натуральний йогурт без добавок – 2 ст.л.
Мед – 1 ст.л.
Мигдаль – 10 горішків

Як приготувати:

1. Всі інгредієнти завантажуємо в блендер і змішуємо до однорідного стану.

Смузі з сухофруктів

Інгредієнти на 2 порції:

Курага, темні родзинки – по 0,5 склянки
Мигдальне молоко (охолоджене) – 2 склянки
Пластівці Вівсяні Органічні ТМ «Жменька» – 3 ст.л.
Мед – 1 ст.л.

Як приготувати:

1. Сухофрукти промиваємо і заливаємо гарячою водою. Даємо їм набрякнути.

2. Всі інгредієнти завантажуємо в блендер і змішуємо до однорідної консистенції.

Фруктово-злаковий Смузі

Інгредієнти на 3 порції:

Груші – 2 шт.
Банан – 1 шт.
Ананасовий сік – 1,5 склянки
Пластівці Три злаки Органічні ТМ «Жменька» – 5 ст.л.

Як приготувати:

1. Фрукти очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками.

2. Завантажуємо всі інгредієнти в блендер і збиваємо.

Фруктовий Смузі з гречаними пластівцями

Інгредієнти на 4 порції:

Мандарини – 400 г
Ананас – 500 г
Пластівці Гречані Органічні ТМ «Жменька» – 5 ст.л.
Молоко – 2 склянки

Як приготувати:

1. Фрукти очищаємо від шкірки.

2. Всі інгредієнти змішуємо блендером до однорідної маси.

3. Даємо напою настоятися хвилин 10, щоб гречані пластівці набухли.

Смузі з заморожених ягід і фруктів

Інгредієнти на 4 порції:

Заморожені фрукти – 1 склянка
Заморожені ягоди – 1 склянка
Банан – 2 шт.
Натуральний йогурт без добавок – 2 ст.л.
Пластівці Вівсяні Органічні ТМ «Жменька» – 2 ст.л.
Горіхи – 1 ст.л.
Молоко – 1 склянка

Як приготувати:

1. Всі інгредієнти завантажуємо в блендер і змішуємо.

Смачного!