Говорять експерти

Яка каша найкорисніша

Кожен дієтолог обов’язково рекомендує в день з’їдати страву з будь-яких круп. Проте відповідь на питання про те, яка каша найкорисніша, залишається відкритою…  Адже всі каші – це справжнє джерело клітковини, завдяки якій добре працює наш кишечник. Особливо корисні каші в перехідний період осінь-зима і зима-весна. Адже завдяки «правильним» вуглеводам, вони дають енергію, і насичують організм корисними речовинами цільних злаків. Отже, спробуємо зрозуміти, у чому переваги кожної крупи …

Крупа гречана – основа для дієт

Дуже часто гречану крупу вважають найкориснішою для використання в якості основного інгредієнта монодієт. І, насправді, це так і є! Гречана крупа, якщо вона вироблена за допомогою дбайливої ​​технології виробництва, наприклад, як гречка ТМ «Жменька», вона зберігає у своєму складі рослинний білок, рекордну кількість магнію, заліза, калію, фосфору, вітаміну Е і комплексу вітамінів групи В.
Недарма гречку багато хто вважає «ліками з Гімалаїв», адже саме звідти вона і була завезена.

Під ТМ «Жменька» представлена ​​звичайна гречана крупа (її часто називають «смаженою»), а також несмажена гречана крупа. Несмажена гречана крупа – це очищені за спеціальною технологією без застосування теплової обробки зерна. Відсутність будь-яких режимів пропарювання і просушування дозволяє зберегти в несмаженій зеленій гречці ТМ “Жменька”:
• денну норму споживання вітамінів групи В і Е
• збалансований білково-вуглеводний комплекс
• повноцінний комплекс мікро-і макроелементів (B1, E, PP, K, Ca, Mg, P)

Крупа пшенична – завидна калорійність

Пшенична крупа – це крупа, вироблена з розмелених зерен пшениці. Тому поживний склад пшеничної крупи досить багатий, він включає такі мінерали, як фосфор, срібло, цинк, цирконій, залізо та інші, а також бета-каротин, вітаміни В1, В2 і РР, білок, рослинні жири і крохмалі, і так далі. Калорійність пшеничної крупи заслуговує поваги – на порядок нижча, ніж в інших кашах. Але це стосується тільки пшеничної крупи, яка вироблена з пшениці твердих сортів. Прикладом такої крупи є пшенична крупа ТМ «Жменька». Така пшенична каша має знижений вміст крохмалю і підвищений вміст білка (21% від денної норми споживання).

Крупа перлова – які корисні властивості?

Перлова крупа вироблена з ячменю, чиї зерна пройшли очищення від висівок і подальше шліфування і полірування. Назву перлова крупа отримала від старослов’янського слова «перли», що означає «жемчужини».
Корисних властивостей в перлової крупі хоч відбавляй! Найбільш важливий мінеральний компонент перловки – це фосфор, по його змісту перловка майже вдвічі випереджає всі інші злаки. Фосфор не тільки є важливою частиною обмінних процесів і речовиною, необхідною для роботи мозку. Його також називають «головним мікроелементом для спортсменів», оскільки саме він, фосфор, відповідає за швидкість і силу скорочень м’язової тканини.

Крупа Ячна 100% користь!

Ячна крупа – це нешліфовані частинки ядра ячменю. Ячну крупу, на відміну від перлової крупи, виготовляють без шліфування та полірування, тому в ній більше клітковини.
Для тих, що худнуть, ячна крупа представляє цінність через вміст в ній клітковини, яка забезпечує тривале насичення і виконує функцію «віника» в організмі.

Пшоно користь чи шкода?

Пшоно – одна з найкорисніших круп. Пшоняна каша містить незамінні амінокислоти – будівельний матеріал для м’язів і клітин шкіри, повільно засвоювані вуглеводи (очищають організм від різних токсинів і шлаків), рослинні жири – необхідна складова для засвоєння деяких вітамінів, у тому числі каротину і вітаміну D.
Пшоняну кашу варто полюбити жителям великих міст і районів з неблагополучною екологією. Речовини, що містяться в пшонці, здатні зв’язувати іони важких металів і виводити з організму токсини, шлаки, жири.

Кожна з круп – чарівниця

Не слід нехтувати такою «простою» їжею, як каша. Включайте каші в раціон свого і дитячого харчування для хорошого самопочуття і настрою.

Увага!!! Всі крупи ТМ «Жменька» проходять 3 ступеня очищення для видалення смітної домішки, органічного сміття (камінці, бруд і т.д.) А аспіраційні установки забезпечують продувку повітрям готової крупи ТМ «Жменька», очищаючи їх від лушпиння, мучки і пилу.

Назад до списку