Говорять експерти

Як правильно вибрати гречку?

Как правильно выбрать гречку?

Задача, з якою стикається кожен: “як вибрати найбільш смачну і корисну гречку?” Величезна кількість круп в магазинах під різними торговими марками розсіюють увагу і посилюють труднощі процесу вибору гречаної крупи! Є кілька правил вибору гречаної крупи. 

Як правильно вибрати гречку?

  • Найякісніша гречана крупа – вищого гатунку. У крупі першого сорту трохи більше смітних домішок з битого зерна
  • При купівлі гречки слід вибирати саму бліду, так як червонувата крупа, можливо, пройшла високотемпературну обробку, а значить, втратила більшість своїх корисних якостей. Тобто чим світліше гречана крупа, тим більше корисних речовин у ній збережено. Яскравим прикладом служить несмажена гречана крупа ТМ “Жменька”
  • Якщо вдома, відкривши пакет з гречкою, ви відчули пліснявий або якийсь інший сторонній запах, це означає, що крупа зіпсована, і ви маєте повне право повернути її в магазин
  • Зберігати гречану крупу краще всього в скляній або керамічній банці, проте не дуже довго – з часом смак її помітно псується, а поживні якості різко знижуються.
  • Термін зберігання гречаної крупи не повинен перевищувати 20 місяців для всієї території України (15 місяців для південних областей України). Дата виробництва та фасування вказані на упаковках гречаної крупи ТМ “Жменька”
  • Зберігати гречку, як і будь-яку іншу крупу, потрібно в сухих добре провітрюваних приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів
  • Краще віддавати перевагу гречаній крупі, виробленої з гречихи, вирощеної на українських полях. Українська гречка має більший розмір зерна, більш поживна, ароматна і смачна. Такою крупою є гречана крупа ТМ “Жменька”
  • Якщо ви віддаєте перевагу органічній продукції, то вам необхідно перевірити на упаковці органічної гречаної крупи знаки, що підтверджують органічне походження гречки.