Рецепти Смузі на сніданок
Смузі – це густий холодний напій однорідної структури, який готується в блендері шляхом змішування різних інгредієнтів. Про користь смузі на сніданок – читайте далі …
Зародившись в середині минулого століття, Смузі знайшов широку популярність серед прихильників правильного харчування та здорового способу життя.
Користь смузі для здоров’я
- напій готується з корисних інгредієнтів: фруктів, овочів, кисломолочних продуктів (кефір, йогурт), зеленого чаю, різних трав’яних настоїв, сиропів, горіхів, круп, пластівців, меду і так далі;
- в ньому зберігаються вітамінні й мінеральні з’єднання, а також харчові волокна його інгредієнтів. Смузі не проходить термічну обробку і призначений до вживання відразу ж після приготування. Це означає, що зберігається вся природна користь його складових;
- в напій не додаються будь-які хімічні речовини;
- завдяки наявності різних інгредієнтів і густій консистенції, Смузі здатний не просто перебити голод, а дійсно наситити організм поживними речовинами, які принесуть тільки користь всім системам організму і не вплинуть на фігуру. Тому Смузі заслужено вважається смачним і корисним сніданком, прекрасним перекусом протягом дня, і навіть легкою вечерею!
Рецепти приготування смузі
Тут все просто: потрібно завантажити в блендер всі необхідні інгредієнти, збити все до отримання однорідної консистенції і перелити в келих. І Смузі готовий!
Порада! Інгредієнти для Смузі краще використовувати охолоджені, це сприяє збереженню всіх вітамінів і мінералів. Якщо ж можливості попередньо охолодити інгредієнти немає, можна просто додати кілька кубиків льоду в блендер перед змішуванням.
Нижче представлена підбірка різних Смузі, які ідеально підходять для корисного сніданку або перекусу:
Бананово-вівсяний Смузі
Інгредієнти на 1 порцію:
Банан – 1 шт.
Пластівці Вівсяні Органічні ТМ «Жменька» – 2 ст.л.
Натуральний йогурт без добавок – 2 ст.л.
Мед – 1 ст.л.
Мигдаль – 10 горішків
Як приготувати:
1. Всі інгредієнти завантажуємо в блендер і змішуємо до однорідного стану.
Смузі з сухофруктів
Інгредієнти на 2 порції:
Курага, темні родзинки – по 0,5 склянки
Мигдальне молоко (охолоджене) – 2 склянки
Пластівці Вівсяні Органічні ТМ «Жменька» – 3 ст.л.
Мед – 1 ст.л.
Як приготувати:
1. Сухофрукти промиваємо і заливаємо гарячою водою. Даємо їм набрякнути.
2. Всі інгредієнти завантажуємо в блендер і змішуємо до однорідної консистенції.
Фруктово-злаковий Смузі
Інгредієнти на 3 порції:
Груші – 2 шт.
Банан – 1 шт.
Ананасовий сік – 1,5 склянки
Пластівці Три злаки Органічні ТМ «Жменька» – 5 ст.л.
Як приготувати:
1. Фрукти очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками.
2. Завантажуємо всі інгредієнти в блендер і збиваємо.
Фруктовий Смузі з гречаними пластівцями
Мандарини – 400 г
Ананас – 500 г
Пластівці Гречані Органічні ТМ «Жменька» – 5 ст.л.
Молоко – 2 склянки
Як приготувати:
1. Фрукти очищаємо від шкірки.
2. Всі інгредієнти змішуємо блендером до однорідної маси.
3. Даємо напою настоятися хвилин 10, щоб гречані пластівці набухли.
Смузі з заморожених ягід і фруктів
Інгредієнти на 4 порції:
Заморожені фрукти – 1 склянка
Заморожені ягоди – 1 склянка
Банан – 2 шт.
Натуральний йогурт без добавок – 2 ст.л.
Пластівці Вівсяні Органічні ТМ «Жменька» – 2 ст.л.
Горіхи – 1 ст.л.
Молоко – 1 склянка
Як приготувати:
1. Всі інгредієнти завантажуємо в блендер і змішуємо.
Смачного!