Закуски

Рисово-овочеві котлети

Вельми незвичайні, рисово-овочеві котлети, готуються з більш ніж доступних інгредієнтів, а подавати їх можна в піст, для гостей-вегетаріанців, і навіть в ролі гарніру!

Інгредієнти:
  • Довгозернистий рис в пакетиках для варки ТМ «Жменька» – 1 пакетик
  • Цвітна капуста – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Манна крупа ТМ «Жменька» – 2 ст.л.

Як приготувати рисово-овочеві котлети

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо прямо в пакетику, опустивши його в киплячу підсолену воду. Як тільки рис займе весь обсяг пакетика – він готовий. Піддягаємо пакетик виделкою за петлю, даємо стекти зайвій воді і розриваємо його по спеціальній лінії, рис пересипаємо в тарілку.

2. Цвітну капусту відварюємо до готовності. Моркву і цибулю очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес.

3. До рису додаємо капусту і подрібнені овочі, перемішуємо до однорідності. Потім від маси відщипуємо невеликі шматочки, формуємо з них котлетки, обвалюємо в манній крупі ТМ «Жменька» і обсмажуємо на рослинній олії з обох сторін.

Смачного!