Закуски

Фарширований перець з пропареного і дикого рису

Перец фаршированный смесью пропаренного и дикого риса
Усім звичний фарширований перець в цьому рецепті перетворюється в екзотичну барвисту закуску. Ця страва порадує не тільки своїм відмінним смаком, але і рекордною користю дикого і пропареного рису..
Час приготування – 1 год
Інгредієнти:
  • Суміш дикого і пропареного рису в пакетиках для варки ТМ “Жменька” – 2 пакетики
  • Тунець у власному соку – 2 б.
  • Дуже великі солодкі перці – 2 шт.
  • Цибуля -1 шт
  • Сир пармезан – 50 г
  • Біле вино (або вода) – 1/2 склянки
  • Оливкова олія, сіль, перець за смаком

Як приготувати фарширований перець з пропареного і дикого рису

1. Суміш рису дикий і пропарений в пакетиках для варки ТМ “Жменька” відварюємо згідно інструкції на упаковці.

2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на оливковій олії.

3. Потім тунець розминаємо виделкою разом з невеликою кількістю рідини.

4. Додаємо до обсмаженої цибулі тунець, відварену раніше суміш рису дикого і пропареного, солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо.

5. Перець розрізаємо вздовж, видаляємо насіння.

6. Фаршируємо половинки перців приготованою сумішшю з рису і тунця, посипаємо їх тертим сиром, укладаємо в жароміцну форму.

7. Після цього скроплюємо перець оливковою олією і додаємо в форму вино (воду) і ставимо в попередньо розігріту до 200°С духовку на 15 хвилин або до того моменту, поки вино не випарується, а сир не перетвориться в хрустку скоринку.

8. Подаємо до столу, посипавши перець дрібно рубаною зеленню.

Смачного!