Випічка

Пісний кекс

Пісний кекс з лимоном та мигдалем може переконати вас у тому, що в пісні дні можна не відмовляти собі у звичній випічці. Тим більше, що відсутність яєць і вершкового масла ніяк не відобразилася на смаку, а тільки додала цьому незвичайному пісному кексу особливої ​​ніжності.

Час приготування – 50 хвилин
Інгредієнти:
  • Жорнове цілозерне пшеничне органічне борошно ТМ “Жменька” – 150 г
  • Мелений мигдаль – 50 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 200 г
  • Сік і цедра половини лимона
  • Мигдальний екстракт – 1 ч.л. (за бажанням)
  • Рослинна олія – 80 мл
  • Холодна вода – 150 мл
  • Пелюстки мигдаля для прикраси

Як приготувати пісний кекс

1. В мисці перемішуємо цілозерне пшеничне органічне борошно ТМ “Жменька”, мигдаль, сіль, соду і цукор.

2. У суміш сухих інгредієнтів додаємо по черзі сік і цедру половини лимона, мигдальний екстракт, рослинну олію і воду. Все добре перемішуємо до однорідності.

3. У форму (для такої кількості інгредієнтів 15 см в діаметрі) викладаємо тісто, посипаємо зверху пелюстками мигдалю і випікаємо в духовці при 175°С протягом 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою.

Смачного!