Салати

Овочевий салат з перловкою

Овочевий салат з перловкою

Один з варіантів підняти собі настрій і налаштуватися на весняну легкість – це приготувати корисний і смачний овочевий салат з перловкою!

Інгредієнти:
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 2 склянки
  • Вода або овочевий бульйон (для варіння перловки) – 9 склянок
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цукіні – 2 шт.
  • Помідори черрі – 1 склянка
  • Червона цибуля – 1 головка
  • Жовтий або червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Базилік (рубаний) – 0,5 склянки
  • Оливкова олія – 6 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст.л.
  • Морська харчова сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Як приготувати овочевий салат з перловкою

1. Перлову крупу ТМ «Жменька», попередньо замочивши на ніч, промиваємо і відварюємо у воді або овочевому бульйоні згідно інструкції на упаковці. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Баклажани і цукіні подрібнюємо, змішуємо з пропущеним через прес часником, морською сіллю, перцем і 4 ст.л. оливкової олії. Перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин. Потім охолоджуємо.

Порада! Також можна протушкувати овочі на сковороді під кришкою на мінімальному вогні.

3. З лимона зрізаємо цедру і вичавлюємо сік в невелику мисочку, додаємо цедру, сіль, перець, бальзамічний оцет та 2 ст.л. оливкової олії. Перемішуємо до однорідності.

4. Помідори подрібнюємо, цибулину нарізаємо півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробочки і подрібнюємо його м’якоть.

5. Змішуємо в салатнику всі інгредієнти і поливаємо заправкою. Перемішуємо до однорідності і подаємо до столу.

Смачного!