Перші страви

Суп з перловкою

Суп с перловкой

Суп з перловкою припаде до смаку не тільки чоловікам, але й жінкам. Ніжна перлова крупа зробить суп джерелом фосфору.

Як приготувати суп з перловкою

1. Варимо м’ясний бульйон. Коли бульйон закипить, додаємо в нього, попередньо замочену на 7 – 10 годин, перлову крупу ТМ «Жменька». Для того, щоб м’ясо зварилося швидше, можна нарізати його на шматочки.

2. Цибулю дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці.

3. Цибулю з морквою пасеруємо на рослинній олії. В цей час дрібно нарізаємо селеру упоперек стебла.

4. Обсмажуємо нарізану селеру із пасерованою морквою та цибулею. Потім тушкуємо до готовності під кришкою 10-15 хвилин. У готовий і киплячий м’ясний бульйон додаємо картоплю, нарізану невеликими кубиками.

5. Як тільки картопля звариться, суп з перловою крупою заправляємо пасерованими овочами. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. Даємо настоятися пару хвилин і можна подавати до столу.

Час приготування – 1 год 50 хв. (7-10 год замочування)
Інгредієнти:
  • Вода – 2 л
  • Яловичина – 500 г
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 0,5 склянки.
  • Цибуля – 1шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Стебло селери  – 2-3 шт.
  • Сіль, перець, лавровий лист за смаком
  • Рослинна олія для смаження