Легкий сир і молочно-борошняна суміш роблять цей корисний суп з дикого рису і курки кремовим і низькокалорійним
Кількість порцій – 8
Інгредієнти: |
- Дикий рис ТМ «Жменька» – 1 склянка
- Нарізана цибуля – 1 склянка
- Часник – 2 зубчики (подрібнений)
- Нежирний курячий бульйон – 3 склянки
- Картопля – 1,5 склаянки (нарізана кубиками)
- Молоко знежирене 2% – 3 склянки
- Борошно – 1/3 склянки
Нежирний плавлений сир – 300 г Курячі грудки – 2 шт. Свіжомелений чорний перець 1/2 ч.л. Сіль 1/4 ч.л. Рублена свіжа петрушка – 1/4 склянк
|
Як приготувати суп з куркою і диким рисом
1. Відварюємо дикий рис ТМ «Жменька» згідно инструкції на упаковці, без солі.
2. Відварюємо курку до готовності, охолоджуємо й ріжемо на невеликі шматочки. Іншу велику каструлю / жаровню ставимо на середній вогонь. Скроплюємо каструлю водою або додаємо трохи олії. Додаємо цибулю і часник і пасеруємо близько 3 хвилин.
3. Додаємо бульйон і картоплю, доводимо до кипіння на середньому вогні. Накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки картопля не стане м’якою.
4. Змішуємо молоко з борошном, ретельно збиваючи вінчиком, щоб не було грудок. Додаємо суміш молока до картопляної суміші, варимо 5 хвилин, постійно помішуючи, поки трохи не загустіє. Знімаємо з вогню, додаємо сир, помішуємо, поки сир не розплавиться.
5. Додаємо в суп дикий рис, курку, перець і сіль. За бажанням можна прикрасити суп петрушкою.
Смачного!