Перші страви

Шотландський суп з перловкою

Шотландський суп з перловкою – це оригінальна страва, здатна здивувати всіх багатогранністю свого смаку та аромату…

Інгредієнти:
Для бульйону:
  • Яловичі кістки – 500 г
  • Суповий набір (курячий) – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 корінь
Для супу:
  • Перлова крупа ТМ «Жменька» – 200 г
  • Шампіньйони – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Петрушка – половинка пучка
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець – за смаком

Як приготувати шотландський суп з перловкою

1. Відварюємо міцний м’ясний бульйон: у каструлю укладаємо яловичі кістки, курячий суповий набір, моркву і селеру. Заливаємо 3 л води, додаємо сіль і перець, доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні 2-3 години, періодично знімаючи піну.

2. У сковороді розігріваємо половину рослинної олії і обсмажуємо в ній половину перлової крупи ТМ «Жменька» до яскраво-золотистого кольору і потріскування зерен. Подрібнюємо цибулю і додаємо її до перловки, обсмажуємо суміш до прозорості цибулі.

3. В іншій сковороді розігріваємо другу половину рослинної олії і обсмажуємо в ній очищені та подрібнені шампіньйони з петрушкою.

4. Готовий бульйон проціджуємо крізь сито від кісток, м’яса та овочів. Ставимо на великий вогонь і засипаємо в нього другу половину перлової крупи, доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин.

5. Додаємо в суп обсмажену перловку і печериці, проварюємо ще 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо шотландський суп кришкою і даємо йому настоятися 30-40 хвилин. Перед подачею до столу суп можна знову розігріти.

Смачного!