Шотландський суп з перловкою – це оригінальна страва, здатна здивувати всіх багатогранністю свого смаку та аромату…
Інгредієнти: |
Для бульйону:
Для супу:
|
Як приготувати шотландський суп з перловкою
1. Відварюємо міцний м’ясний бульйон: у каструлю укладаємо яловичі кістки, курячий суповий набір, моркву і селеру. Заливаємо 3 л води, додаємо сіль і перець, доводимо до кипіння і варимо на мінімальному вогні 2-3 години, періодично знімаючи піну.
2. У сковороді розігріваємо половину рослинної олії і обсмажуємо в ній половину перлової крупи ТМ «Жменька» до яскраво-золотистого кольору і потріскування зерен. Подрібнюємо цибулю і додаємо її до перловки, обсмажуємо суміш до прозорості цибулі.
3. В іншій сковороді розігріваємо другу половину рослинної олії і обсмажуємо в ній очищені та подрібнені шампіньйони з петрушкою.
4. Готовий бульйон проціджуємо крізь сито від кісток, м’яса та овочів. Ставимо на великий вогонь і засипаємо в нього другу половину перлової крупи, доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин.
5. Додаємо в суп обсмажену перловку і печериці, проварюємо ще 10 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо шотландський суп кришкою і даємо йому настоятися 30-40 хвилин. Перед подачею до столу суп можна знову розігріти.
Смачного!