Гречаний суп часто готується з м’ясом. Він виходить дуже ароматним і ніжним, чудово зігріває в холодну погоду і піднімає настрій. Причому даний рецепт підходить до будь-якого м’яса: яловичині, баранини і навіть курки…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати гречаний суп з м’ясом
1. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 2 години, щоб отримати наваристий бульйон.
2. Овочі очищаємо від шкірки. Цибулю дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. Картоплю нарізаємо кубиками.
3. Гречану крупу ТМ “Жменька” відправляємо в розігріту сковороду без олії на кілька хвилин, щоб трохи її прокалити.
4. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю, потім додаємо до неї моркву.
5. У киплячий бульйон відправляємо картоплю і солимо за смаком. Як тільки вода повторно закипить, додаємо в суп гречку. Варимо 10 хвилин.
6. Додаємо в суп зажарку і варимо до готовності. Перед тим, як вимкнути вогонь, додаємо лавровий лист і перець.
7. Після того, як вимкнули вогонь, чавимо часник часникодавкою прямо в суп, все перемішуємо і накриваємо кришкою. Даємо настоятися 15-20 хвилин.
8. Перед подачею до столу тарілки з супом прикрашаємо подрібненою зеленню.
Смачного!