Страви зі свинини популярні в усьому світі, а рецепти зі свининою є в кожній кухні світі, в тому числі і в українській. ТМ “Жменька” розповість Вам про те, як приготувати свинину з овочами за старовинним українським рецептом…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати свинину з овочами
1. Горох колотий ТМ “Жменька” замочуємо в холодній воді на 1 годину. За цей час свинину нарізаємо маленькими кубиками, солимо, посипаємо жорновим цілозерним пшеничним борошном ТМ “Жменька” і обсмажуємо до появи рум’яної скоринки.
2. Горох колотий ТМ “Жменька” відварюємо до напівготовності.
3. Шаткуємо цибулю, моркву, коріння петрушки і пастернаку.
4. У розігрітому сотейнику розтоплюємо вершкове масло і викладаємо шарами складові майбутньої страви: спочатку овочі й коріння, потім свинину, зверху напівготовий горох, знову овочі й коріння. Додаємо сіль, перець і лавровий листок, заливаємо бульйоном і тушкуємо 20-25 хвилин.
5. Заливаємо нашу свинину з овочами сметаною, зверху – томатним пюре. Відправляємо в розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин. Перед подачею до столу посипаємо зеленню петрушки.
Порада! Свинину з овочами можна подавати і як самостійну страву, і разом з різноманітними гарнірами: відвареною картоплею, рисом або макаронами
Смачного!