Другі страви

Смажений рис з тунцем

Це досить простий і вельми незвичайний рецепт смаженого рису з тунцем, зеленою цибулею, горошком та … беконом! Несподіване поєднання, яке приємно здивує всіх, хто його спробує!

Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий ТМ «Жменька» – 400 г
  • Консервований тунець у власному соку – 200 г
  • Бекон – 8 смужок
  • Розморожений зелений горошок – 200 г
  • Соєвий соус – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Зелена цибуля – декілька пагінців

Як приготувати смажений рис з тунцем

1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці, і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Бекон нарізаємо невеликими шматочками й обсмажуємо у сковороді на великому вогні до утворення хрусткої скоринки. Перекладаємо його в мисочку, а сковороду з рештою жиру використовуємо далі.

3. Додаємо у сковороду оливкову олію і обсмажуємо у ній відварений рис 3-4 хвилини, потім додаємо зелений горошок і тунець. Обсмажуємо на великому вогні 2-3 хвилини. Тепер додаємо відкладений бекон, заливаємо соєвий соус і обсмажуємо страву 1-2 хвилини, після чого подаємо до столу, прикрасивши нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!