Що таке «м’ясний рулет» знають усі. А ось рисовий рулет з овочами – звучить цікавіше і незвичніше. Це пісна, вегетаріанська страва, яка до того ж обворожливо насичена, ароматна і смачна! Її рецептура знаходиться всередині…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати рисово-овочевий рулет
1. Довгозернистий рис ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці. Потім розкладаємо фольгу, змащуємо її томатною пастою і викладаємо на неї гарячий рис пласким прямокутником – це буде основа рулету.
2. Цибулину нарізаємо півкільцями, шампіньйони – пластинами, болгарський перець і в’ялені томати – невеликими скибочками, часник пропускаємо через прес. Зелень дрібно рубаємо. Подрібнену цибулю ділимо на 2 частини: ¾ кількості знадобиться для начинки, решта – для прикраси рулету.
3. У сковороді розігріваємо оливкову олію до появи характерного аромату і обсмажуємо в ній спочатку цибулю до прозорості, потім додаємо болгарський перець, печериці, шпинат і часник. Тушкуємо суміш до випарювання всієї рідини, яку пустять гриби.
4. Додаємо в сковороду гострий перець, морську харчову сіль, орегано і томатний сік. Прогріваємо кілька хвилин, потім додаємо в’ялені томати і рубану зелень, перемішуємо. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, можна додати 1-2 чайні ложки борошна для загустіння.
5. Начинку викладаємо на рис рівним шаром посередині, щільно згортаємо рулет. Зверху прикрашаємо його півкільцями цибулі і щільно загортаємо у фольгу.
6. Випікаємо рисово-овочевий рулет в розігрітій до 180 С духовці 45 хвилин. Потім знімаємо фольгу і продовжуємо випікати ще 15 хвилин для утворення рум’яної скоринки.
Смачного!