Другі страви

Різотто з овочами

Щоб отримати незвичайний яскраво-бордовий колір рису, потрібно додати в різотто буряковий сік або пюре. Які ще є секрети приготування красивого і смачного різотто з овочами – читайте далі…

Інгредієнти:
На 4 порції:
  • Рис Арборіо ТМ “Жменька” – 200 г
  • Ріпчаста цибуля – 100 г
  • Овочевий бульйон – 0,5 л
  • Часник – 1 зубчик
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Середній буряк сорту «Циліндра» – 1 шт.
  • Болгарський перець – 200 г
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Сіль, зелень – за смаком

Як приготувати різотто з овочами

1. Рис Арборіо ТМ “Жменька” промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.

2. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на розігрітій олії до золотисто-жовтого кольору. Додаємо чистий сухий рис і смажимо до тих пір, поки він не стане прозорим.

3. Бульйон розігріваємо і додаємо третину його об’єму в рис, перемішуємо. Залишок бульйону підливаємо невеликими порціями, помішуючи. Тушкуємо майже до готовності (приблизно 20 хвилин).

4. Овочі вимиваємо і очищаємо. Перець нарізаємо невеликими брусочками, інші овочі натираємо соломкою. В окремій сковороді розігріваємо оливкову олію, обсмажуємо в ній часник 1 хвилину, потім додаємо інші овочі, крім огірка. Доводимо суміш до готовності. Перемішуємо овочі з рисом і тушкуємо ще кілька хвилин.

5. Перед подачею прикрашаємо різотто зеленню і огірком.

Смачного!