Курка з гречкою під сметанним соусом – нічого незвичайного в інгредієнтах, а виходить дійсно дуже смачно!
Інгредієнти: |
|
Як приготувати курку з гречкою під сметанним соусом
1. Гречану крупу ТМ «Жменька» відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.
2. У сковороді змішуємо соєвий соус, молоко і сметану. На середньому вогні прогріваємо соус, ні в якому разі не доводячи його до кипіння! Як тільки він «підійде» до закипання, моментально зменшуємо вогонь до мінімуму і прогріваємо соус ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Потім вимикаємо вогонь, подрібнюємо петрушку і вмішуємо її в соус.
3. Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо. Прожарюємо його в сотейнику до золотистого кольору. Тим часом, цибулину очищаємо і нарізаємо кільцями. Після готовності курки, додаємо в сковороду кільця цибулі і обсмажуємо до рум’яності.
4. Додаємо в сотейник соус і кілька столових ложок води. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин.
5. На порційні тарілки викладаємо відварену гречку і зверху – курку зі сметанним соусом. Подаємо до столу.
Смачного!