Курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи можна скуштувати не тільки в ресторанах, а й приготувати вдома за даним рецептом…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи
1. Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо і нарізаємо тонкими смужками. Укладаємо їх в мисочку, заливаємо 6 ст.л. соєвого соусу і злегка перчимо, залишаємо маринуватися.
2. Болгарський перець очищаємо від насіння, м’якоть нарізаємо смужками. Помідори бланшируємо і дрібно нарізаємо.
3. Рис Супер Басматі ТМ «Жменька» промиваємо під проточною водою і відварюємо до готовності, як вказано на упаковці.
4. У глибокій сковороді або воці змішуємо яблучний оцет, залишок соєвого соусу, томатну пасту й ананасовий сироп. Прогріваємо на середньому вогні, потім відправляємо у вок помідори і перець. Доводимо до кипіння й тушкуємо 10 хвилин на слабкому вогні.
5. У цей час в окремій сковороді обсмажуємо курку до рум’яної скоринки, потім перекладаємо її у вок з соусом. Додаємо кунжутну олію і тертий імбир, гарненько все перемішуємо і тушкуємо ще не менше 10 хвилин. Соус повинен загуснути (якщо він залишився рідкуватим, на кілька хвилин збільшуємо вогонь і випаровуємо зайву рідину).
6. Відварений рис перекладаємо в порційні тарілки, зверху викладаємо курку у кисло-солодкому соусі. Подаємо до столу.
Смачного!