Ніжний оксамитовий рис з солодкими нотками груші, оповитий ароматом сиру горгонзола, полонить кожного гастрономічного експерта або просто любителя смачно поїсти.
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 6
Інгредієнти: |
|
Як приготувати італійське різотто з грушею
1) Порізану цибулю обсмажити на оливковій олії до прозорості. Додай рис і смаж ще 2 хв.
2) Влити біле сухе вино і упарявати, постійно помішуючи. Додаючи невеликими порціями бульйон, варити рис 15 хв.
3) Одну грушу очисти і розім’яти м’якоть з половиною горгонзоли. Дрібно натерти пармезан і все додати в рис. Посолити, поперчити, додати вершкове масло і доварити.
4) Другу грушу нарізати тонкими скибочками, а решту горгонзоли кубиками. Різотто викласти на тарілку і прикрасити грушею і горгонзолою.
Смачного!
Арборіо
Найпопулярніший сорт італійського рису. Після приготування набуває кремоподібного вигляду, вбирає смак і аромат інших складових страви. Його бархатиста структура і ніжний вершковий смак полюблять у всьому світі.