Другі страви

Фаршировані цукіні

Фаршированные цуккини

Фаршировані цукіні класична страва не знає рівних за популярністю серед господинь всього світу. З начинкою з рубленого м’яса і рису, цукіні – фаворит будь-якого застілля!

Час приготування – 1 година
Кількість порцій – 4
Інгредієнти:
  • Рис довгозернистий ТМ “Жменька”
  • (пепередньо відварений) – 125 г
  • Цукіні – 4 шт
  • Помідори – 400 г
  • Рублене м’ясо асорті (яловичина, свинина) – 400 г
  • Тертий сир – 60 г
  • Овочевий бульйон – 400 мл
  • Сметана – 4 ст.л
  • Цибулина – 1 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Рублений чебрець – 1 ст.л
  • Сіль
  • Мелений чорний перець

Як приготувати фаршировані цукіні

1. Цукіні вимиваємо, кожен розрізаємо вздовж навпіл і ложкою вибираємо з них м’якоть. Помідори вимиваємо, обсушуємо, розрізаємо на четвертинки, видаляємо насіння, м’якоть і нарізаємо кубиками. Цибулю і часник очищаємо і рубаємо, м’якоть цукіні дрібно нарізаємо.

2. Для начинки нагріваємо на сковороді оливкову олію і смажимо на ній цибулю і часник до напівпрозорості. Додаємо рубане м’ясо і смажимо, помішуючи, доки м’ясо не стане розсипчастим. Додаємо нарізані помідори, м’якоть цукіні, рис довгозернистий ТМ “Жменька” і рубаний чебрець, приправляємо все сіллю і меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо. Нагріваємо духовку до 200°С.

3. Наповнюємо половинки цукіні начинкою з рубленого м’яса, рису й овочів, посипаємо тертим сиром і викладаємо їх в змащену жиром жароміцну форму. Вливаємо овочевий бульйон і готуємо цукіні у духовці 30-35 хв.

4. Дістаємо цукіні з духовки і перекладаємо в інший посуд. В форму, де готувалися цукіні, кладемо сметану, все перемішуємо і доводимо соус до кипіння. Солимо і перчимо за смаком. Розкладаємо цукіні по порційних тарілках і поливаємо сметанним соусом. За бажанням прикрашаємо страву гілочкою чебрецю.

Порада! Щоб додати цікавості, перед подачею посипте цукіні підсмаженим соняшниковим або гарбузовим насінням

Смачного!