Фаршировані цукіні класична страва не знає рівних за популярністю серед господинь всього світу. З начинкою з рубленого м’яса і рису, цукіні – фаворит будь-якого застілля!
Час приготування – 1 година
Кількість порцій – 4
Інгредієнти: |
|
Як приготувати фаршировані цукіні
1. Цукіні вимиваємо, кожен розрізаємо вздовж навпіл і ложкою вибираємо з них м’якоть. Помідори вимиваємо, обсушуємо, розрізаємо на четвертинки, видаляємо насіння, м’якоть і нарізаємо кубиками. Цибулю і часник очищаємо і рубаємо, м’якоть цукіні дрібно нарізаємо.
2. Для начинки нагріваємо на сковороді оливкову олію і смажимо на ній цибулю і часник до напівпрозорості. Додаємо рубане м’ясо і смажимо, помішуючи, доки м’ясо не стане розсипчастим. Додаємо нарізані помідори, м’якоть цукіні, рис довгозернистий ТМ “Жменька” і рубаний чебрець, приправляємо все сіллю і меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо. Нагріваємо духовку до 200°С.
3. Наповнюємо половинки цукіні начинкою з рубленого м’яса, рису й овочів, посипаємо тертим сиром і викладаємо їх в змащену жиром жароміцну форму. Вливаємо овочевий бульйон і готуємо цукіні у духовці 30-35 хв.
4. Дістаємо цукіні з духовки і перекладаємо в інший посуд. В форму, де готувалися цукіні, кладемо сметану, все перемішуємо і доводимо соус до кипіння. Солимо і перчимо за смаком. Розкладаємо цукіні по порційних тарілках і поливаємо сметанним соусом. За бажанням прикрашаємо страву гілочкою чебрецю.
Порада! Щоб додати цікавості, перед подачею посипте цукіні підсмаженим соняшниковим або гарбузовим насінням
Смачного!