Десерти

Торт без глютену з кремом з маскарпоне

Торт без глютену – це насправді більш ніж реально! Нешліфований рис, мигдаль, маскарпоне, фрукти і ягоди – ось секрет смаку, користі і, звичайно ж, дотримання дієти для тих, хто живе без глютену.

 Час приготування: 1:00 30 хвилин + 2:00 на охолодження

Порцій: 12-14

Інгредієнти:
Для коржів:

  • 60 г несмаженої мигдалю
  • 240 г коричневого рису ТМ «Жменька»
  • 3 яйця
  • 250 г масла кімнатної температури
  • 150 г коричневого цукру
  • цедра і сік 1 лимону
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • 1 ч.л. соди
  • 0,25 ч.л. солі

Для крему і начинки:

  • 750 г сиру маскарпоне
  • 180 мл жирних вершків
  • 50 г цукрової пудри
  • сік 1 лимона
  • 150-200 г свіжих ягід або дрібно нарізану фруктів

Як приготувати торт без глютену з кремом з маскарпоне

1. Подрібніть коричневий рис і мигдаль за допомогою кавомолки в борошно.

 2. Дістати заздалегідь з холодильника масло і яйця для коржів. Духовку розігріти до 180 С. Круглу роз’ємну форму діаметром 25 см (або дві форми по 17-18 см) змастити маслом і викласти дно пергаментом. Яйця розділити на жовтки і білки.

3. Збити масло з цукром в пишну світлу масу. Додати жовтки по одному, збиваючи масу після кожного. Додати цедру і сік лимону і знову збити.

4. Рисову борошно просіяти, змішати з мигдальною, розпушувачем, содою і сіллю. Поступово ввести в масу борошняну суміш, постійно перемішуючи.

5. Окремо збити білки до жорстких піків і обережно вмішувати в тісто лопаткою.

6. Викласти тісто у форму діаметром 25 см (або розподілити порівну по 2м формам 17-18 см) і випікати до «сухий зубочистки»: 50-60 хвилин для великої форми або 40-50 хвилин для маленьких.

7. Дати коржам охолонути 10 хвилин у формах, потім витягти їх і повністю остудити на решітці мінімум 1 годину. Якщо ви випікали 1 великий корж 25 см, то необхідно розрізати його вздовж на 2 тонких коржа.

8. Для крему збити вершки, і з ними обережно перемішати маскарпоне, лимонний сік і цукрову пудру. Приблизно 1/2 – 2/3 отриманого крему змішати з ягодами і фруктами (частина при бажанні залишити для прикраси) і розподілити по нижньому коржу. Накрити верхнім коржем і змастити верх і боки торта кремом, що залишився. Охолодити в холодильнику протягом 1 години перед подачею.

Безглютеіновий торт готовий!

Смачного!