Торт без глютену – це насправді більш ніж реально! Нешліфований рис, мигдаль, маскарпоне, фрукти і ягоди – ось секрет смаку, користі і, звичайно ж, дотримання дієти для тих, хто живе без глютену.
Час приготування: 1:00 30 хвилин + 2:00 на охолодження
Порцій: 12-14
Інгредієнти: |
Для коржів:
Для крему і начинки:
|
Як приготувати торт без глютену з кремом з маскарпоне
1. Подрібніть коричневий рис і мигдаль за допомогою кавомолки в борошно.
2. Дістати заздалегідь з холодильника масло і яйця для коржів. Духовку розігріти до 180 С. Круглу роз’ємну форму діаметром 25 см (або дві форми по 17-18 см) змастити маслом і викласти дно пергаментом. Яйця розділити на жовтки і білки.
3. Збити масло з цукром в пишну світлу масу. Додати жовтки по одному, збиваючи масу після кожного. Додати цедру і сік лимону і знову збити.
4. Рисову борошно просіяти, змішати з мигдальною, розпушувачем, содою і сіллю. Поступово ввести в масу борошняну суміш, постійно перемішуючи.
5. Окремо збити білки до жорстких піків і обережно вмішувати в тісто лопаткою.
6. Викласти тісто у форму діаметром 25 см (або розподілити порівну по 2м формам 17-18 см) і випікати до «сухий зубочистки»: 50-60 хвилин для великої форми або 40-50 хвилин для маленьких.
7. Дати коржам охолонути 10 хвилин у формах, потім витягти їх і повністю остудити на решітці мінімум 1 годину. Якщо ви випікали 1 великий корж 25 см, то необхідно розрізати його вздовж на 2 тонких коржа.
8. Для крему збити вершки, і з ними обережно перемішати маскарпоне, лимонний сік і цукрову пудру. Приблизно 1/2 – 2/3 отриманого крему змішати з ягодами і фруктами (частина при бажанні залишити для прикраси) і розподілити по нижньому коржу. Накрити верхнім коржем і змастити верх і боки торта кремом, що залишився. Охолодити в холодильнику протягом 1 години перед подачею.
Безглютеіновий торт готовий!
Смачного!