Чіа
Чіа – однорічна трав’яниста рослина, батьківщиною якого є Південна і Центральна Мексика. Насіння дуже дрібні, мають нейтральний легкий горіховий смак. Після приготування збільшуються в розмірі в 12 разів.
Насіння Чіа найпопулярніший Суперфуд в світі!
Чіа багатюще джерело корисних речовин | Підходить тим, хто бажає підтримувати свою фігуру в формі |
Джерело рослинного білка – 18% * в одній порції *Від денного споживання в одній порції | Продукт з низьким глікемічним індексом – 30 |
Містить Омега-6 і Омега-3 кислоти в 8 разів* більше ніж в 100 г лосося *Від денного споживання в одній порції | В одній порції 10% ккал від денної норми споживання дорослою людиною |
Джерело вітамінів А, В1, В2, В6, Е | Джерело клітковини – 53% *, яка сприяє швидкому насиченню і тривалого відчуттю ситості. *Від денного споживання в одній порції |
Джерело макро- і мікро- елементів Ca, Mg, K, P, Fe, Zn, Cu | |
Не містить глютену, що викликає алергію |
Переваги:
2 столові ложки насіння Чіа містять:
- 32% від денної норми магнію
- На 64% більше калію, ніж в одному банані
- В 2 рази більше антиоксидантів, ніж в лохині
- У 6 разів більше кальцію, ніж в склянці молока
- На 4 рази більше селену, ніж в насінні льону
- У 6 разів більше заліза, ніж в шпинаті
Безпека продукції гарантує впроваджена на виробництві система управління безпекою харчової продукції FSSC 22000 і ISO 22000
Склад: насіння чіа
Поживна (харчова) цінність на 100 g (г) продукту:
- Білки – 22,1 g (г)
- Жири – 35 g (г)
- Вуглеводи – 3,8 g (г)
Енергетична цінність (калорійність) 100 g (г) продукту:
- 2176 кДж / 520 ккал
Як приготувати насіння Чіа?
![]() | Дві ст. ложки Чіа залити 150 мл. холодної води, перемішати, залишити на ніч. Перед вживанням додати за смаком мед, цукор, фрукти, сухофрукти, ягоди або горіхи. |
![]() | Додайте чайну ложку насіння Чіа в сирний десерт, йогурт, кефір, молоко або сік. Перемішайте і дайте постояти 15-20 хв. |
![]() | Додайте 1-2 чайні ложки насіння Чіа в блендер під час приготування овочевих і фруктових смузі, коктейлів або соусів. Додавайте насіння Чіа до випічки, запіканок, омлетів, каш. Посипайте салати та інші готові страви. Насіння Чіа можна пророщувати. |