Рис нешліфований 1000 г
Нешліфований рис – це рис, який в процесі обробки зберігає поживну висівкову оболонку, що пояснює його незвичний світло-коричневий колір. Тому його часто називають коричневим або brown rice.
Нешліфований рис є рекордсменом за вмістом вітамінів і мінеральних речовин. Він набагато корисніший, ніж шліфований рис, тому що левова частка поживних речовин міститься саме в оболонці зерна.
Нешліфований рис містить більше клітковини, вітамінів, мікро-і макроелементів, ніж звичайний риc. Також до його складу входять рисові масла, які знижують рівень холестерину в крові.
Дієтологи і лікарі рекомендують його тим, хто веде здоровий спосіб життя, вагітним, годуючим матерям, людям похилого віку.
![]() | Містить рекордну кількість корисних речовин Завдяки наявності висівкової оболонки нешліфований рис зберігає в кілька разів більше корисних речовин, ніж звичайний шліфований рис: в 6 разів більше вітаміну В1, у 4 рази – вітаміну РР, в 2 рази більше магнію, цинку і фосфору, в 12 (!) разів більше клітковини! |
![]() | Коричневий нешліфований рис володіє легким горіховим ароматом Висівкова оболонка нешліфованого рису додає йому легкого горіхового аромату після приготування рису. |
![]() | Завжди розсипчастий і цілий Хоча нешліфований рис вариться трохи довше, ніж звичайні види рису, – 30-40 хвилин, але завжди залишається розсипчастим, а зерно зберігає свою форму і набуває ніжну текстуру. |
![]() | В нешліфованому рисі ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Завдяки сучасним технологіям виробництва в нешліфованому рисі ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Нешліфований рис ТМ “Жменька” вирощений без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробницва Нешліфований рис ТМ “Жменька” проходить контроль якості на всіх етапах виробництва. |
![]() | Безпеку рису гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В нешліфованому рисі збережений природний комплекс корисних речовин, тому він є одним з найкорисніших видів рису:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г нешліфованого рису: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійность | 285 ккал | 14,3 % |
(Енергетична цінність) | (1192 кДж) | 14,3 % |
Білки | 8,0 г | 16,0 % |
Жири | 3,9 г | 5,6 % |
Вуглеводи | 52,0 г | 19,3 % |
Клітковина | 4,8 г | 19,2 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в нешліфованому рисі: |
Показник | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,34 мг | 24,3 % |
В9 | 5,30 мг | 2,6 % |
РР | 5,33 мг | 29,6 % |
Магній | 103,1 мг | 34,4 % |
Фосфор | 263,8 мг | 33,0 % |
Залізо | 1,1 мг | 7,9 % |
Цинк | 1,9 мг | 12,6 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Як приготувати нешліфований рис ТМ «Жменька»:
![]() | рис промити |
![]() | всипати в киплячу воду з розрахунку 1:2 |
![]() | довести до кипіння і посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні під кришкою 30-40 хвилин |