Довгозернистий рис 1000 г
Довгозернистий рис – це найбільш популярний рис у всьому світі, оскільки вирощують його у В’єтнамі, Китаї, Пакистані, Італії, Таїланді, Індії, США, Іспанії, Бразилії та Уругваї.
Зерна цього рису відшліфовані і мають витягнуту форму, чистий білий колір і нейтральний аромат.
Підходить для приготування страв всіх країн світу.
![]() | Універсальний в приготуванні Нейтральний аромат довгозернистого рису дозволяє готувати з нього найрізноманітніші страви. |
![]() | Довгозернистий рис не злипається Рис довгозернистий ТМ “Жменька” поглинає помірну кількість води, тому після приготування він не злипається і залишається розсипчастим. |
![]() | Містить більше 90% цілих зерен Рис довгозернистий ТМ “Жменька” містить менше 10% ламаних зерен. Відповідно, він рівномірно проварюється і виходить розсипчастим. У той час як в середньоринковому рисі велика кількість ламаних зерен (15-20% (!)), що сприяє склеюванню рису – ламані зерна варяться менше часу, ніж цілі, і встигають розваритися, склеївши рис. |
![]() | В довгозернистому рисі ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Задяки сучасним технологіям виробництва і бережної шліфовки в Довгозернистому рисі ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Довгозернистий рис ТМ “Жменька” вирощений без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Рис довгозернистий ТМ “Жменька” проходить контроль якості на всіх етапах виробництва. |
![]() | Безпеку рису гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В популярному довгозернистому рисі збережений природний комплекс корисних речовин:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г довгозернистого рису: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 330 ккал | 16,5 % |
(Енергетична цінність) | (1381 кДж) | 16,5 % |
Білки | 7,0 г | 14,0 % |
Жири | 1,0 г | 1,4 % |
Вуглеводи | 71,4 г | 26,4 % |
Клітковина | 0,4 г | 1,6 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в рисі довгозернистому: |
Показник | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,08 мг | 5,7 % |
В2 | 0,40 мг | 6,7 % |
В6 | 0,18 мг | 9,0 % |
В9 | 19,0 мг | 9,5 % |
РР | 1,60 мг | 8,9 % |
Цинк | 1,4 мг | 9,5% |
Магній | 50,0 мг | 16,7 % |
Фосфор | 150,0 мг | 18,8 % |
Залізо | 1,0 мг | 7,1 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Як приготувати довгозернистий рис ТМ «Жменька»:
![]() | одну міру рису промити водою |
![]() | додати дві міри води, довести до кипіння |
![]() | посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин до готовності |