Рис для різотто Арборіо 1000 г/500 г
Рис для різотто Арборіо – найпопулярніший сорт італійського рису. Широке напівпрозоре зерно рису Арборіо після приготування набуває кремоподібного вигляду, вбирає смак і аромат інших складових страви. Бархатиста структура та ніжний вершковий смак – це візитна картка рису Арборіо.
Тому цей рис є найпопулярнішим рисом для приготування істинно італійської страви – різотто.
Адже тільки цей сорт рису містить потрібний крохмаль (Амілопектин), який, звільняючись під час приготування різотто, надає страві елегантний і витончений смак.
![]() | Великі білі зернаЗерна рису Арборіо білосніжного кольору, округлого розміру (всупереч його належності до довгозернистих сортів рису) і значно перевершують по величині зерна інших видів рису. |
![]() | Арборіо надає бархатисту структуру готовим стравам У процесі варіння зерна рису Арборіо виділяють велику кількість крохмалю – стають бархатистими і ніжними, а рис набуває кремоподібного вершкового вигляду і вбирає смак і аромат інших складових страви. |
![]() | Серце Італії в кожному зернятку рису Арборіо В процесі приготування рис Арборіо в 2 рази збільшується в розмірі, при цьому зерна стають більшими з чітко вираженою білою серединкою і напівпрозорими краями. Кажуть, що в кожному зернятку рису Арборіо ТМ “Жменька” можна побачити серце Італії. Правда чи ні – переконайтеся в цьому самі. |
![]() | В рисі Арборіо ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Завдяки сучасним технологіям виробництва і бережної шліфовки в рисі Арборіо ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Рис Арборіо вирощений без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Рис Арборіо ТМ “Жменька” проходить контроль якості на всіх етапах виробництва. |
![]() | Безпеку рису гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В рисі Арборіо ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г рису Арборіо: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 354 ккал | 17,7 % |
(Енергетична цінність) | (1481 кДж) | 17,7 % |
Білки | 6,7 г | 13,4 % |
Жири | 1,5 г | 2,1 % |
Вуглеводи | 78,5 г | 29,1 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в рисі Арборіо: |
Показник | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,46 мг | 32,9 % |
В9 | 4,30 мг | 2,1 % |
РР | 1,45 мг | 6,1 % |
Магній | 32,6 мг | 10,9 % |
Фосфор | 132,9 мг | 16,6 % |
Залізо | 0,3 мг | 2,2 % |
Цинк | 1,6 мг | 10,7 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Як приготувати рис Арборіо ТМ «Жменька»:
![]() | рис всипати в киплячу воду з розрахунку 1:2 |
![]() | довести до кипіння і посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин |