Полента 450 г
Полента ТМ «Жменька» – це подрібнені зерна добірної кукурудзи і однойменне блюдо італійської кухні. Страва особливо популярна в Італії, де поленту традиційно запікають з сиром і маслом до утворення апетитною скоринки і подають під різними соусами.
Завдяки добірної кукурудзі і мінімальної обробці зерен, в поленті ТМ «Жменька» збережена корисна клітковина цільних злаків, вітаміни і мінеральні речовини (E, P, Fe). Полента – відмінний продукт для здорового харчування. Завдяки ніжною текстурою і нейтрального аромату її можна подавати як:
- відмінний гарнір до м’яса
- самостійна страва з різноманітними добавками
- готувати пудинги, кашу, випічку
- використовувати для сніданку або десерту
![]() | Тільки доброякісні зерна кукурудзи Для виробництва поленти використовують тільки добірні цілі зерна кукурудзи |
![]() | Ідеальний помел Для швидкого і рівномірного приготування поленти застосовують “тонкий помел” зерен кукурудзи |
![]() | Поленту готувати швидко – 3-5 хвилин Попереднє очищення зерен кукурудзи від плодоніжок і тонкий помел, забезпечують рекордно швидке приготування страв з поленти. |
![]() |
В поленті ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Завдяки сучасним технологіям виробництва в поленті ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Полента проведена з кукурудзяного зерна без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва поленти ТМ «Жменька» |
![]() | Безопасность крупи гарантує впроваджена на виробництві система управління безпекою харчової продукції FSSC 22000 і ISO 22000 |
У поленті ТМ «Жменька» збережений природних комплекс корисних речовин:
Поживна (харчова) цінність та калорійність на 100 г поленти: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 337 ккал | 16,9 % |
(Енергетична цінність) | (1411 кДж) | 16,9 % |
Білки | 8,3 г | 46,0 % |
Жири | 1,2 г | 2,3 % |
Вуглеводи | 71,6 г | 18,8 % |
Природний вміст вітамінів та мінеральних речовин в поленті: |
Показник | на 100 г | % від РСН ** |
вітамін Е | 2,70 мг | 22,5 % |
Фосфор | 109,0 мг | 15,6 % |
Залізо | 2,7 мг | 19,3 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування у 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496 / ЕЕС.
Як приготувати поленту ТМ «Жменька»:
![]() | Налити в каструлю з товстим дном воду та довести її до кипіння. |
![]() | Поступово всипати поленту ТМ “Жменька” в каструлю, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, щоб не утворилися комочки. |
![]() | Варити на слабкому вогні до готовності 3-5 хвилин. УВАГА! Якщо полента відділяється від дна і стінок каструлі і утворюється корочка – вона готова. |
![]() | Всипати до поленти натертий сир, масло та спеції. |
![]() | Поленту викласти в форму слоєм завтовшки до 2,5 см, розрівнять та залишити на 1 годину. Готову поленту нарізати на кусочки довільної форми та розміру. |