Перлова крупа 900 г
Перлова крупа – відшліфовані зерна добірного ячменю. Це справжня скарбниця фосфору, який необхідний для роботи головного мозку (в перловій крупі міститься в 2 рази більше фосфору, ніж у морській рибі).
Також перловка багата харчовими волокнами, тому в процесі приготування перлової каші крупа виділяє харчові волокна, які активізують кишкову перистальтику, крім того, при варінні утворюється слиз, який обволікує стінки шлунка і захищає їх від дратівної дії шлункового соку. Тому перлова каша дуже корисна людям з проблемами ШКТ.
![]() | Застосування спеціальної технології виробництва перловки ТМ “Жменька” Завдяки спеціальній технології шліфування в перловій крупі ТМ «Жменька» оптимально видалена оболонка, що сприяє прискоренню процесу приготування і збереженню всіх природних особливостей характерних для даного виду крупи (щільність, величина зерна) |
![]() | Цілі добірні зерна, в яких відсутня смітна домішка Завдяки ретельному контролю відбору зерна і 3-х етапній доочистці перлова крупа ТМ «Жменька» має цілі добірні зерна і характеризується відсутністю домішок |
![]() | В перловій крупі ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Бережна технологія виробництва перлової крупи і відбірні зерна ячменю для її виготовлення, дозволяють зберегти максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Ячмінь для виробництва перловки ТМ “Жменька” вирощений без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва перлової крупи ТМ «Жменька» |
![]() | Безпеку крупи гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В перловій каші ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г перлової крупи: |
Показник | на 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 320 ккал | 16,0 % |
(Енергетична цінність) | (1339 кДж) | 16,0 % |
Білки | 9,3 г | 18,6 % |
Жири | 1,1 г | 1,6 % |
Вуглеводи | 66,5 г | 24,6 % |
Клітковина | 1,0 г | 4,0 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в перловій крупі: |
Показник | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,12 мг | 8,6 % |
В6 | 0,36 мг | 18,0 % |
В9 | 24,0 мкг | 12,0 % |
Е | 3,70 мг | 37,0 % |
РР | 2,0 мг | 11,1 % |
Магній | 40,0 мг | 2,5 % |
Фосфор | 323,0 мг | 6,0 % |
Залізо | 1,8 мг | 12,9 % |
Цинк | 0,9 мг | 6,0 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Як приготувати перловку ТМ «Жменька»:
![]() | замочити перлову крупу на 7-10 годин у холодній воді |
![]() | ретельно промити і всипати в киплячу воду з розрахунку 1:3 |
![]() | посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні 35-40 хвилин до готовності |