Кукурудзяна крупа 800 г
Кукурудзяна каша, також відома як мамалига або полента, виробляється з кукурудзи шляхом дроблення зерен, тому вона зберігає всю користь качана кукурудзи. Кукурудзяна крупа – унікальне джерело антиоксидантів, які захищають клітини нашого організму від негативного впливу навколишнього середовища. Також вона багата полінасиченими і жирними кислотами, які регулюють рівень холестерину в крові.
Кукурудзяну кашу дуже люблять давати дітям, не тільки через те, що вона жовтенька як сонечко і дуже смачна, але й тому, що ця каша сприяє підвищенню імунітету.
Кукурудзяна каша добре засвоюється організмом, очищає шлунково-кишковий тракт завдяки значному вмісту клітковини, і виводить з організму залишки пестицидів і важких металів.
![]() | Ідеально дрібна і чиста Кукурудзяна крупа ТМ “Жменька” не містить плодоніжок (білих шматочків качанів кукурудзи), тому що вона виробляється методом зрізання зерен кукурудзи з качана і ретельним помелом. Тому кукурудзяна кашка виходить дуже ніжною та м’якою. (В основному, на ринку представлена кукурудзяна крупа з частинками плодоніжок, тому що виробники в гонитві за економією не зрізають зерна кукурудзи, а виривають з качана, щоб отримати більший обсяг кукурудзяної крупи. Плодоніжки (частинки качана) погано проварюються і можуть хрустіти на зубах) |
![]() | Кукурудзяна крупа ТМ «Жменька» виготовлена з добірної кукурудзи Кукурудзяна крупа виготовлена з добірної кукурудзи, тому в ній відсутні частинки зіпсованих зерен кукурудзи (чорні крапочки) і вона має природний сонячно-жовтий колір. |
![]() | Має неповторний аромат і натуральний смак Кукурудзяна крупа виготовлена зі спеціальних цукрових сортів кукурудзи, тому готова каша володіє ніжним ароматом і натуральним смаком. |
![]() | В кукурудзяній крупі ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Бережна технологія виробництва кукурудзяної крупи дозволяє зберегти всю користь кукурудзи, тобто максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Кукурудза для виробництва кукурудзняної крупи ТМ “Жменька” вирощена без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва кукурудзяної крупи ТМ «Жменька» |
![]() | Безпеку крупи гарантує впроваджена на виробництві система управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В кукурудзняій каші ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин. Нижче склад кукурудзи:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г кукурудзяної крупи ТМ “Жменька”: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 337 ккал | 16,8 % |
(Енергетична цінність) | (1410 кДж) | 16,8 % |
Білки | 8,3 г | 16,6 % |
Жири | 1,2 г | 1,7 % |
Вуглеводи | 71,6 г | 26,5 % |
Клітковина | 0,8 г | 3,2 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в кукурудзяній крупі: |
Показник | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,13 мг | 9,3 % |
В3 | 0,35 мг | 5,8 % |
В6 | 0,25 мг | 12,5 % |
Е | 2,70 мг | 27, 0 % |
РР | 1,1 мг | 6,1 % |
Магній | 36,0 мг | 12,0 % |
Фосфор | 109,0 мг | 13,6 % |
Залізо | 2,7 мг | 19,3 % |
Цинк | 0,5 мг | 3,3 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Як приготувати кукурудзяну кашу ТМ «Жменька»:
![]() | одну міру кукурудзяної крупи промити водою |
![]() | додати три міри води, довести до кипіння |
![]() | посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні 15-20 хвилин до готовності |