Крупа гречана несмажена 900 г
Крупа гречана несмажена ТМ “Жменька” – це добірні зерна, очищені за спеціальною технологією без застосування теплової обробки зерна. Несмажена гречана крупа має світло-зелені зерна, тому її і називають зеленою гречкою.
Відсутність впливу високих температур дозволяє зберегти в гречаній крупі збалансований білково-вуглеводний комплекс, біологічну цінність рослинного білка гречаної крупи, рекордну кількість макро-і мікроелементів.
Зелена гречана крупа містить велику кількість корисних речовин, що сприяють виведенню з організму надмірного холестерину і засвоєнню їжі. Зелена гречка – одна з небагатьох круп, яка підходить як для звичайного, так і для дієтичного харчування.
![]() | Натуральні живі зерна гречки Відсутність жорстких режимів пропарювання і просушування дозволяє зберегти в несмаженій зеленій гречці ТМ “Жменька”:
|
![]() | Натуральний смак і колір несмаженої гречки У зв’язку з відсутністю теплової обробки зелена гречка відрізняється за смаком від звичайної – більш ніжна і натуральна |
![]() | Особливі сорти гречихи для виробництва несмаженої гречки ТМ “Жменька” Для отримання несмаженої гречки використовують особливі сорти гречихи, які мають цілі і міцні зерна (т.як не відбувається їх зміцнення під час пропарювання). |
![]() | Відсутність домішок 3-х етапна доочистка гречихи гарантує чисту гречку ТМ «Жменька» (відсутність зіпсованих, битих зерен, без чорних недозрівших зерен) |
![]() | В несмаженій гречаній крупі ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Бережна технологія виробництва гречаної крупи, відсутність теплової обробки дозволяє зберегти всю користь гречки, тобто максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Гречиха для виробництва несмаженої гречаної крупи ТМ “Жменька” вирощена без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва гречаної крупи ТМ «Жменька» |
![]() | Безпеку крупи гарантує впроваджена на виробництві система управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В несмаженій гречці ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин. Нижче склад гречки:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г зеленої гречки: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 335 ккал | 16,8 % |
(Енергетична цінність) | (1402 кДж) | 16,8 % |
Білки | 12,6 г | 25,2 % |
Жирм | 3,3 г | 4,7 % |
Вуглеводи | 62,1 г | 23,0 % |
Клітковина | 1,1 г | 4,4 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в зеленій гречці: |
Показник | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,94 мг | 67,1 % |
В6 | 16,8 мг | 8,4 % |
Е | 8,2 мг | 81,8 % |
РР | 2,27 мг | 12,6 % |
Магній | 237,1 мг | 79,0 % |
Фосфор | 452,4 мг | 56,5 % |
Залізо | 3,9 мг | 27,5 % |
Цинк | 3,6 мг | 24,3 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Пам’ятайте, що для того, щоб гречка зберегла усі свої корисні властивості, її потрібно правильно готувати. Перед тим як варити гречку, не варто замочувати крупу у воді, як це роблять деякі господині. Після такої маніпуляції каша дійсно вийде більш ніжною, але при цьому з гречки вимивається більша частина корисних речовин. Не варто також наливати в каструлю з гречкою занадто багато води. Оптимальна пропорція: 1:2.
Крім того, потрібно пам’ятати, що несмажена гречана крупа через відсутність впливу високих температур, вариться на 5 хвилин довше звичайної крупи.
Як приготувати несмажену гречку ТМ «Жменька»:
![]() | одну міру гречаної крупи промити водою |
![]() | додати дві міри води |
![]() | посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні 15-20 хвилин до википання води |