Гречана крупа Ядриця 1000 г
Гречана крупа визнана лікарями і кухарями кращою крупою, тому поєднує в собі якості дієтичного продукту і відмінної основи для приготування різноманітних страв. Ця крупа є білковим продуктом з підвищеним вмістом незамінних амінокислот, які не синтезуються в організмі людини. Крім того, гречана каша дуже поживна і складається зі складних вуглеводів, які довше розщеплюються в організмі і довше засвоюються, відповідно, даючи насичення на тривалий час.
З гречихи виробляється: ядриця (незбиране зерно), проділ (зерно з порушеною структурою), смоленська крупа (сильно подрібнені зерна) і гречана мука.
ТМ “Жменька” представляє крупу гречану Ядриця, яка виробляється шляхом пропарювання попередньо очищеної гречихи, при температурі не вище 40 С.
![]() | Спеціальні сорти гречихи: тільки доброякісні зерна Для виробництва гречаної крупи ТМ “Жменька” використовуються спеціальні сорти гречихи, вирощені в Україні. Тому ця гречка має максимально великі і цілі зерна. |
![]() | Швидке приготування розсипчастої та ароматної каші Бережний процес пропарювання гречаної крупи (при температурі до 40 С) ТМ “Жменька” дозволяє прискорити процес її приготування, тому гречка стає швидкорозварюваною, а також забезпечити розсипчастість і природний аромат гречаної каші |
![]() | Відсутність домішок 3-х етапна доочистка гречаної крупи гарантує чисту гречку ТМ «Жменька» (відсутність зіпсованих, битих зерен, без чорних недозрівших зерен) |
![]() | У гречаній крупі ТМ “Жменька” збережено максимум корисних речовин Бережна технологія виробництва гречаної крупи дозволяє зберегти всю користь гречки, тобто максимум корисних речовин:
|
![]() | Без ГМО Гречиха для виробництва гречаної крупи ТМ “Жменька” вирощена без використання генно-модифікованих організмів. |
![]() | Контроль якості на всіх етапах виробництва Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва гречаної крупи ТМ «Жменька» |
![]() | Безпеку крупи гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000 |
В гречці ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин. Нижче склад гречки:
Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г гречаної крупи: |
Показник | На 100 г | % від GDA* |
Калорійність | 335 ккал | 16,8 % |
(Енергетична цінність) | (1402 кДж) | 16,8 % |
Білки | 12,6 г | 25,2 % |
Жири | 3,3 г | 4,7 % |
Вуглеводи | 62,1 г | 23,0 % |
Клітковина | 1,1 г | 4,4 % |
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в гречаній крупі: |
Показни | на 100 г | % від РДН ** |
В1 | 0,43 мг | 30,7 % |
В6 | 0,40 мг | 20,0 % |
Е | 6,65 мг | 66,5 % |
РР | 4,19 мг | 23,3 % |
Кальцій | 20,0 мг | 2,5 % |
Магній | 200,0 мг | 66,7 % |
Фосфор | 298,0 мг | 37,3 % |
Залізо | 6,7 мг | 47,9 % |
Цинк | 2,1 мг | 14,0 % |
* GDA – орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.
Пам’ятайте, що для того, щоб гречка зберегла усі свої корисні властивості, її потрібно правильно готувати. Перед тим як варити гречку, не варто замочувати крупу у воді, як це роблять деякі господині. Після такої маніпуляції каша дійсно вийде більш ніжною, але при цьому з гречки вимивається більша частина корисних речовин. Не варто також наливати в каструлю з гречкою занадто багато води. Оптимальна пропорція: 1:2.
Як приготувати гречку ТМ «Жменька»:
![]() | одну міру гречаної крупи промити водою |
![]() | додати дві міри води |
![]() | посолити за смаком |
![]() | варити на слабкому вогні 15-20 хвилин до википання води |