Ячна каша дуже корисна для здоров’я, її потрібно обов’язково включати в раціон харчування. Але рецептів страв з ячкою не так вже й багато, особливо апетитних. Як один з варіантів, пропонуємо Вам приготувати незвичайні і смачні ячні биточки…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати гарбузові оладки з манкою
1. Ячну крупу ТМ «Жменька» відварюємо прямо в пакетиках, відправивши їх у киплячу підсолену воду. Як тільки крупа приготується, вона займе весь обсяг пакетика – тоді виделкою піддягаємо пакетики з кашею, даємо стекти зайвій воді, розриваємо пакетик по спеціальній лінії і висипаємо ячну кашу в мисочку. Приправляємо вершковим маслом і даємо їй охолонути до кімнатної температури.
2. В остиглу кашу додаємо протертий сир, куряче яйце, цукор та дрібку солі, гарненько перемішуємо. Від маси відщипуємо невеликі шматочки, формуємо з них биточки, обвалюємо у панірувальних сухарях і викладаємо на застелене пергаментом деко.
3. Випікаємо ячні биточки в духовці при 180 С до появи рум’яної скоринки. Подаємо до столу зі сметаною.
Смачного!