Закуски

Торт суші

Торт суши

Торт суші – це відмінна ідея для святкової вечері або сімейного обіду, особливо припаде до смаку всім любителям ролів і суші.

Інгредієнти:
Для рису:
  • Рис Суші ТМ “Жменька” – 120 г
  • Рисовий оцет – 4 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
Для начинки:
  • Лист норі – 1 шт
  • Свіжий лосось – 500 г
  • Огірок – 1 шт
  • Авокадо – 1 шт
  • Кунжут – 4 ст.л.

Як приготувати торт-суші

1. Рис для суші ТМ “Жменька” ретельно промиваємо, до прозорої води. За цей час нагріваємо рисовий оцет, цукор і сіль, поки цукор не розчиниться. Залишаємо оцет остигати.

2. Готуємо рис для суші до готовності, як вказано на упаковці. Потім додаємо до рису оцет і акуратно перемішуємо. Даємо йому охолонути при кімнатній температурі.

3. Лосось промиваємо і ретельно витираємо паперовим рушником. Нарізаємо його дрібними кубиками і змішуємо з кунжутом. Поки ми його не використовуємо і ставимо в холодильник.

4. Очищаємо огірок і нарізаємо не дуже тонкими кружечками або половинками. Очищаємо авокадо і нарізаємо скибочками. У листі норі вирізаємо шматок такого ж діаметру, як ваша форма для випічки зі знімними бортами. Поміщаємо вирізаний лист норі на дно форми. Намочуємо руки у воді, для того щоб рис не прилипав до них, і викладаємо половину рису, щільно придавлюючи його до дна каструлі. Потім викладаємо шар огірка та авокадо. Після цього викладаємо шар з лососем.

5. Повторюємо ще раз весь процес і потім поміщаємо торт суші в холодильник до подачі на стіл. 

Смачного!

 

Назад до списку