Закуски

Рулет з курки з гречкою і лісовими грибами

Це справжні ласощі для любителів домашніх рулетів! Якщо Ви хочете побалувати себе і своїх домочадців, приготуйте рулет з курки з гречкою і лісовими грибами, і чудовий настрій на весь день Вам забезпечений!

Інгредієнти:
На 5 порцій:

  • Гречана крупа ТМ «Жменька» – 200 г
  • Лісові гриби – 300 г
  • Ціла курка – 1,5 кг
  • Куряча печінка – 300 г
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цибулина – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати рулет з курки з гречкою і лісовими грибами

1. Гречану крупу ТМ “Жменька” варимо до готовності, як описано на упаковці. Поки вариться гречка, лісові гриби очищаємо, вимиваємо і нарізаємо.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо в сотейнику до прозорості на 1 стол. ложці рослинної олії. Потім додаємо гриби і готуємо близько 10 хв.

3. Відправляємо в сотейник нарізану курячу печінку, додаємо трохи солі і тушкуємо до готовності.

4. Гриби з цибулею і печінкою з’єднуємо з відвареною гречкою, солимо і перчимо за смаком. Потім підмішуємо 80 г вершкового масла і ретельно все перемішуємо.

5. З тушки курки зрізаємо крила, робимо поздовжній розріз по грудці і акуратно видаляємо всі кістки, не пошкодивши шкіру. Тушку натираємо сіллю і перцем зовні і всередині і викладаємо шкірою вниз на робочу поверхню. По центру тушки викладаємо гречку з цибулею, печінкою та грибами. Тушку звертаємо рулетом і щільно зашиваємо кулінарною ниткою, прихоплюючи шкіру і м’ясо.

6. Змащуємо рулет 20 г вершкового масла і загортаємо в лист алюмінієвої фольги. Запікаємо в духовці 40 хв при 230 °.

7. За кілька хвилин до кінця приготування фольгу знімаємо і даємо шкірці злегка підрум’янитися.

Смачного!

Назад до списку